Wanneervrijdag 1juni en zaterdag 2 juni Hoe laatavonden WaarDe Pelserkade

PlankenPoëzie, jouw vaste prik voor woordkunst!

Bij PlankenPoëzie zijn we enthousiast over woordkunst. We zijn sinds 2015 de enige echte poëzie-community van Zwolle. We creëren een podium voor (jonge) artiesten in genres als gedichten, spoken word, korte verhalen, comedy, songwriters en rap. Om een lach op het gezicht te toveren, een traan toe te staan, breinen te breken en kippenvel te bezorgen. De artiesten van dit jaar vind je in de festival-app of op de website van Zwolle Unlimited.

 

PlankenPoëzie wants to give stage to (young) performers of poetry, spoken word, short stories, comedy, songwriting and rap. You will find the performing artists of this year in the festival app and on the website of Zwolle Unlimited.

 

Anne Bosveld

Anne Bosveld schijnt beroemd te zijn in Nederland. Niet om wat ze doet, maar om wie zij is en hoe ze er uit ziet. Je kunt haar kennen van fashion magazines, de documentaire What’s a Gender, als atleet in de boksring en bij FC Twente. Maar ken je Anne ook van haar vurige verhalen over zelfmoord, liefde en vriendschap? Zonder aarzeling, met felle handgebaren en een zekere blik in de ogen draagt zij voor. Met haar pure, emotioneel beladen teksten zal Anne je raken in de diepste krochten van je ziel, omdat vooral dát is wat ze te geven heeft.

 

Jesse Laport

Jesse Laport is gediplomeerd schrijver, dichter, muzikant, voordrager, performer, acteur, redacteur, organisator en presentator van Tapschrift en Mensen Zeggen Dingen. Én daarmee welverdiend Stadsdichter van Arnhem. Hij spuugt op het draaiorgel, verlangt naar een tijd zonder beeldschermen, laat lachen en huilen, en zorgt ontegenzeggelijk voor een onvergetelijke indruk. Stond naast Typhoon op Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam, en is vaste gast bijPlankenPoëzie in Zwolle.

Chanty Louis

Stap in Chanty’s creatieve wereld zodra ze achter de mic staat. Deze trotse Curaçaose dame gebruikt haar poetry als de deur naar haar diepste gedachtegangen: haar visie op het leven, de maatschappij en de mensen en dingen waar ze dankbaar voor is. 

Chanty heeft al voorgedragen op podia zoals Late Night Poetry Jam en Woorden Worden Zinnen. Naast het jasje van woordkunstenaar, bekleedt Chanty Louis zich in haar dagelijks leven als vlogger en studente.

Teddy Tops

Schrijfster van journalistieke artikelen en proza. Maakt graag grote dingen 's levens tot kleine hebbelijke rode draadjes en trekt graag de kleine dingen flink uit proportie. Heeft de schrijfstijl van een detective en de naam van een superheldin. Host en programmeert Mensen Zeggen Dingen maandelijks in de Ekko in Utrecht en elk kwartaal in Paradiso, Amsterdam. Schrijft voor o.a. de Dakhaas, Into the Great Wide Open, Theaterfestival Boulevard, Nieuwe Helden, e.d.