» Home » activiteiten » Smulerf
Smulerf
Wanneer1, 2 en 3 juni 2018 Hoe laatVr 17:00 tot 23:00; Za: 11:00 tot 23:00; Zo 11:00 tot 21:00 WaarBroerenkerkplein

Smulerf

Een sfeervol historisch pleintje. Hart van het festival met twee podia. Dé plek om even bij te komen met een tongstrelend hapje en drankje, onder het genot van hartbrekend mooie concerten en zenuwslopende straattheateracrobatiek. Eet, ontmoet, drink en swing! 

Festival Courtyard 

An atmospheric, historical little square. Heart of the festival with two stages. The place to relax and make choices for new performances, while enjoying mouth-watering drinks and dishes, heartbreakingly beautiful roots concerts and nerve-racking street theatre performances.

Smaak van Zwolle

Zondag is de dag voor fijnproevers. Slow food-evenement De Smaak van Zwolle, normaal gehouden in Doepark de Nooterhof, sluit dan aan voor een tongstrelende dag, met ambachtelijk bier, kaas en vlees van eigen koe, groente en fruit uit de regio, heerlijke wijnen, zoetwaren, broden en andere duurzaam vervaardigde producten van streekproducenten gevestigd in een straal van circa dertig kilometer rond Zwolle.

 

Zwolle Unlimited is trots op de samenwerking en verheugt zich mét het publiek op alle heerlijkheden! Slowfood is een internationaal initiatief dat zich op allerlei verschillende gebieden inzet, met als doel het verdedigen en onder de aandacht brengen van de agricultuur en biodiversiteit. 

 

Slow food market with local traditional products. 

Smaak van Zwolle
WanneerZondag 3 juni Hoe laat11.00 uur t/m 17.00 uur WaarRondom Broerenkerkplein

De Frietfiets

De Frietfiets bakt vanuit een authentieke bakfiets op elke gewenste locatie in Nederland échte frieten van biologische aardappelen, vers van het land! Winnaar van de AD Friettest 2015. Echte omfiets-friet.

Wanneer1, 2 en 3 juni 2018 WaarSmulerf
Wanneer1, 2 en 3 juni 2018 WaarSmulerf

Edventure Catering

The Vegan Chef

 

Wanneer1, 2 en 3 juni 2018 WaarSmulerf
Wanneer1, 2 en 3 juni 2018 WaarSmulerf

Art Cuisine

Pizza's bereid met uitsluitend biologische ingrediënten, klaargemaakt in een steenoven. Verser dan vers, op authentieke wijze gemaakt door Art Cuisine. Aan de basis van elk gerecht van Art Cuisine ligt de kwaliteit van hun ingrediënten en de zorg van de bij hun producten betrokken boeren.

Vive La Crepe

Vive la Crêpe met een passie voor de Franse cultuur.


Vanuit een typisch Bretonse crêpe-van en mobiele crêpekraam bakt Vive la Crêpe sinds 6  jaar flinterdunne zoete en hartige (boekweit) crêpes volgens Bretons receptuur. Tevens worden ook de heerlijkste Brusselse wafels gebakken als aanvulling op het assortiment.

 

"Franse gezelligheid op locatie" is ons motto. Bistro tafeltjes en stoeltjes, een crêpe of wafel, geserveerd met een glaasje Franse cider of sap en de Franse chanson maken het plaatje compleet.
Wees van harte welkom en kom lekker proeven bij Vive la Crêpe op het Smulerf tijdens Zwolle Unlimited! 

Wanneer1, 2 en 3 juni 2018
Wanneer1,2 en 3 juni WaarSmulerf

Armenian Cuisine

 • tkonkeltje.jpg

  Humans of Smulerf - Het Konkeltje

  Paul: "Vanuit mijn passie voor retail en kwaliteit ben ik bij Het Konkeltje terecht gekomen. Ik vind het belangrijk om persoonlijke aandacht aan de klant te besteden, en voor iedereen een passend kopje koffie of thee te maken. Bij ons kun je een compleet moment kopen. Het is genieten van een kopje verse koffie of thee op een plek waar je je meteen op je gemak voelt. Alle producten worden bereid met aandacht, liefde en passie. Op Zwolle Unlimited staan we in een tuktuk op het Smulerf. Wij maken een kunst van onze producten van authentieke kwaliteit. Kom maar eens langs voor de beste cappuccino van Zwolle. Dat is een kunstwerk om te zien en te proeven!"

  Het Konkeltje
 • artbbq.jpg

  Humans of Smulerf - Art Barbecue

  Artak: "Vijftien jaar geleden ben ik uit Armenië met mijn vrouw naar Nederland gekomen en hebben we ons gesetteld in Zwolle. Zeven jaar geleden ben ik een klusbedrijf begonnen. Naast klussen bleef mijn grote passie barbecueën en grillen. Dit begon als een hobby en leidde twee jaar geleden tot de oprichting van Art Barbecue. Het is een Armeens cateringbedrijf en een grote droom die tot werkelijkheid kwam. De Armeense keuken behoort tot de keuken van het Midden-Oosten. Ik bereid Armeense gerechten en salades met als specialiteit gegrild vlees met kruiden uit Armenië. Alle gerechten worden geserveerd met huisgemaakte Armeense lavash. Dat is een dun, plat en flexibel brood wat niet alleen lekker maar ook heel gezond is."

  Art-BBQ
 • frietfiets.jpg

  Humans of Smulerf - De frietfiets

  Albert: "Anderhalf jaar geleden werd ik 57, en dat betekende dat ik nog tien jaar moest werken. Ik werkte in de financiële branche en daar werd ik niet gelukkig van. Ik dacht, ik wil wat anders. Ik ben op internet gaan kijken en ik zag de Frietfiets. Nou, dat was liefde op het eerste gezicht. Dáar wil ik oud mee worden! Ik sta nu elk weekend op een markt of festival. Of ik daar moe van word? Nee, ik krijg er juist energie van! Ik leef sinds ik de Frietfiets heb op een roze wolk! Ik kan doordeweeks tijd doorbrengen met mijn gezin, en soms gaan mijn zoons mee om te bakken. Dat is nog eens wat anders dan vakken vullen in de supermarkt, en ze leren er van over verkopen. Mijn aardappels zijn puur biologisch. Ik snijd en bak ze ter plekke. Ze zijn in 2015 zelfs verkozen tot officieel het lekkerste frietje van Nederland!" Benieuwd hoe ze smaken? Kom proeven op het Smulerf tijdens Zwolle Unlimited!

  De Frietfiets
 • artcuisine.jpg

  Humans of Smulerf - Artcuisine

  Kim: "Ik ben altijd met koken bezig geweest. Ik vind het te gek om met vuur en rook eten te bereiden! Wat ik wil meegeven is dat je met vuur veel kan koken. Op het Smulerf sta ik in een ambachtelijke steenoven pizza's te bakken op houtvuur. Ik kook alles op locatie, en bezoekers kunnen zien wat er gebeurt. Ik wil het liefst terug naar het oude koken, zonder E-nummers, maar met gezondere en biologische ingrediënten. Op de foto zie je mij met een wild zwijn in Spanje, die ik ook daar heb bereid. Ik heb op het Smulerf niet alleen pizza met vlees, ook vegetarisch."

  Artcuisine
 • BBQ.jpg

  Humans of Smulerf - Biologische Slagerij Haverkort en The Smokin' Bluefingers

  BBQ is hip! Biologische Slagerij Haverkort werkt samen met de mannen van The Smokin’ Bluefingers op Zwolle Unlimited. The Smokin’ Bluefingers bereidt authentieke BBQ-gerechten op duurzame en ambachtelijke wijze. Eigenlijk is dat hun hobby. Ze vinden het leuk dit af en toe te delen met anderen. De ambachtelijke Slagerij Haverkort voorziet de mannen van het beste biologische vlees uit de regio, wat de tijd krijgt om volledig op smaak te komen. Herman Haverkort, de eigenaar van de slagerij, heeft passie voor zijn vak, en weet alles van het vlees. De pulled pork gaart ongeveer tien uur op open vuur! Dat moet je geproefd hebben. The Smokin’ Bluefingers serveren ook vegetarisch en een heerlijk speciaal biertje. De ultieme BBQ beleving op het Smulerf!

  The Smokin' Bluefingers

Zwolle Unlimited wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • rabobank.png
 • deltion.png
 • capellen.png
 • provincie_overijssel_logo.png
 • Van Doorn Beveiliging.png
 • Prins-01-01.png
 • Zwolle
 • Mini Dusseldorp
 • Ten Hag
 • Baker-Tilly-Berk-logo_lowres-01.png
 • ZWOLLE_FONDS_LOGO-02.png
 • Logo_sponsors_De online strateeg.png
 • Logo_sponsors_WIJZONOL.png
 • Logo_sponsors_NOVON.png
 • Logo_sponsors_Korbeld verhuur.png
 • Logo_sponsors_Hervormd weeshuis.png
 • Logo_sponsors_Dusseldorp Mini.png
 • Armeare_Logo_sponsors_armeare.png
 • Waanders_Logo_sponsors_Waanders.png
 • Bwefar_logo_sponsor_zu17_Bwefar.png
 • Aalstzorg_sponsor_zwolle_unlimited.png
 • DELTA_SPONSOR_ZWOLLE_UNLIMITED.png
 • NOoit_meer_haast_sponsor_zwolle_unlimited.png
 • sponsor_KVS.png
 • SPonsor_youngmenshop.png
 • rimshot.png