DRAADloos

Na een succesvolle eerste editie, organiseert Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) onder de vlag van Zwolle Unlimited ook dit jaar weer een straatmuzikantenconcours. Deelnemers zullen op zondag 4 juni 2017 tijdens het festival Zwolle Unlimited van 15.00 tot 18.00 uur de sfeer maken op terrassen in de binnenstad van Zwolle. 

 

Wanneervrijdag 2/6 zaterdag 3/6 zondag 4/6 Hoe laat20.00 WaarLoading dock van Theater De Spiegel, Spinhuisplein 14 te Zwolle

De dochter van de boevenkoning

Een schim sluipt door de stille nacht met acht postzakken vol geld, totdat hij wordt opgeschrikt door politiesirenes. De koningin wacht ongeduldig op haar man in het kasteel. Ze heeft toch de juiste mensen omgekocht, of niet? 

Wanneerzaterdag 3/6 en zondag 4/6 Hoe laatavonden WaarZie voorstelling

PlankenPoëzie

PlankenPoëzie geeft performers een podium  voor dichtkunst, spoken word, muziek en beeld. Uit de zolderkamer, de bundels, de blogs – hop! - het podium op. Dichters en spoken word-artiesten hand in hand met muzikanten, singer-songwriters en beeldkunstenaars.

Wanneerzaterdag 3/6 en zondag 4/6 Hoe laat1200-18.00 WaarAchter De Broeren

IK TOON

Samen met Festival Zwolle Unlimited presenteert de Stadkamer  op 3 en 4 juni het IK TOON Podium. Dit openluchtpodium biedt ruimte aan individuele kunstenaars, gezelschappen, verenigingen vanuit alle disciplines en leeftijden. Van koren tot aanstormende bands en van breakdance tot cabaret. Amateurkunstenaars krijgen met dit podium de kans om op te treden. 

 

Na 25 mei vind u hier het programma van IK TOON 

Wanneerzaterdag 3/6, Hoe laat19.30 WaarDe Verhalenboot

Vooruitboeren, de erfgoedshow

Stichting IJsselacademie trekt de provincie door met verhalen, films, foto’s en livemuziek in streektaal gebaseerd op het boek Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000.

Op basis van het boek en de website is er nu een multimediaal programma, vol weemoed, trots en verbazing over hoeveel er in een mensenleven kan veranderen. De Overijsselse band Muppetstuff schreef een handvol liedjes op basis van de interviews, die ze tijdens de erfgoedshow live laten horen. De shows worden georganiseerd in samenwerking met boerderijeigenaren, historische verenigingen, boerderijstichtingen en LTO-afdelingen.