» Home » Programma » Verhalenvertellers en Spoken Word

Artiesten - Storytelling Zwolle Unlimited

Dit waren de storytellers van Zwolle Unlimited 2017. Wanneer de programmering van Zwolle Unlimited 2018 bekend is, updaten we deze pagina. 

 

Tot dan kunt u hier de artiesten van de vorige editie bekijken!

Luister naar de mooiste verhalen in Mongoolse yurts of een theater gebouwd van strobalen. Het zijn de plekken waar de taal zich laat luiden op Zwolle Unlimited. De locaties zijn al parels op zichzelf. De vertellers, rappers, dichters en schrijvers vullen deze ruimtes met mythische verhalen, verhalen die slecht of juist heel goed eindigen.

 

 

Mats Rehnman

Mats Rehnman

Internationaal optredend verteller, die wereldwijd traditionele verhalen zoekt en bewerkt tot eigentijdse vertellingen die het hart raken.

Cat Weatherill

Cat Weatherill

Een van Europa’s meest opwindende live storytellers. Cat geeft een uitdagende vrouwelijke stem aan een oeroude kunstvorm.

Michael Harvey, Lynne Denman, Stacey Blythe (UK, Wales)

Michael Harvey, Lynne Denman, Stacey Blythe (UK, Wales)

One of the UK’s most engaging and award winning storytellers Michael Harvey, comes to ZU with Lynne Denman and Stacey Blythe with their exquisitely haunting live music.

Ben Haggarty

Ben Haggarty

One of the world's leading contemporary storytellers, renowned for his passionate and physical performances. A much sought after teacher and director of storytellers.

Tom Van Outryve en Stijn Wastyn

Tom Van Outryve en Stijn Wastyn

Deze Vlaming vertelt verhalen met muzikanten, dichters, beeldend kunstenaars en dansers. Hij treedt op met multi-instrumentalist Stijn Wastyn.

Sahand Sahebdivani, Raphael Rodan & musicians

Sahand Sahebdivani, Raphael Rodan & musicians

These storytellers are close friends that come from enemy countries, Iran and Israel. They will be joined by musicians Guillermo Celano and Iman Spaargaren.

Henk Arnoldus en Leo Smetsers

Henk Arnoldus en Leo Smetsers

Stand-up comedy goochelen van de bovenste plank. Is het hypnose of wordt u gewoon gemanipuleerd? Ziet u het nu wel of niet? Mentale kracht zorgt voor verbijsterende illusie.

Vertellus

Vertellus

Een verteller en twee muzikanten zetten de grote tent op zijn kop met aanstekelijke meezing- en meedoe-liedjes en het spannende verhaal over de vlucht uit het dierenbos.

Ligtenberg&Ligtenberg

Ligtenberg&Ligtenberg

Ze delen woordkunst, podiumplezier en een onbedaarlijk gevoel voor humor. Spoken word, zang, spel, verhalen en muziek versmelten bij hen tot virtuoos verteltheater.

Hedwig Rost en Jörg Baesecke (DT)

Hedwig Rost en Jörg Baesecke (DT)

They call themselves ‘Die Kleinste Buehne der Welt’ (The Smallest Stage in the World). They have a style much of their own – between storytelling, puppetry and object theatre.

Mirjam Mare en Wolfram Reisiger

Mirjam Mare en Wolfram Reisiger

Expressieve, warmbloedige vertelster die zoekt naar een antwoord op een wereld in verwarring en polarisatie, zonder te vervallen in cynisme, wanhoop of gelatenheid.

Muzinder

Muzinder

Een muzikaal verteltheatergezelschap bestaande uit vertelster Hilke ten Duis, altfluitiste Mirjam Altena en pianiste Philine Coops. De muziek voor Rats werd gecomponeerd door Jaap Visser.

Veerle Ernalsteen

Veerle Ernalsteen

De Vlaamse Veerle Ernalsteen brengt sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Voor een publiek van nu, jong en oud. Haar vertellingen zijn fris, eigenzinnig en met een lichte draai eraan.

Toos Ligtenberg

Toos Ligtenberg

Vertelster en zangeres, geliefd om haar speelse, theatrale performance. Haar bewerkingen van oude verhalen krijgen een typisch ‘Toose’ eigenheid, die moeilijk in woorden te vangen is.

Gottfrid van Eck

Gottfrid van Eck

Deze muzikale verhalenverteller heeft aan de wieg gestaan van de Storytrail, een theatrale, interactieve verhalenwandeling.

Sheeyla Gerard en Lieke van der Vegt

Sheeyla Gerard en Lieke van der Vegt

‘Mijn voeten kleuren midnachtsblauw tewijl ik hem bewandel.' Spelen is hun ´middle name´. Op ZU vertellen ze een verhaal over een reis door het universum.

Nina, Luna & Leroy

Nina, Luna & Leroy

Een spiegel voorhouden in de liefde, vol tranen, lachen, vreugde en twijfels. Dit trio brengt jullie een rauwe, moderne interpretatie van het tragische verhaal van Orpheus en Eurydice.

Elisabeth Daniel

Elisabeth Daniel

Zangeres die het vertellen heeft omarmd. Ze is het eerste Vlaamse lid van het Vertellersgilde. Een dromer met de benen op de grond, rationeel en kinderlijk verwonderd.

Pauline Seebregts

Pauline Seebregts

Haar voorstellingen gaan vaak over thema’s die een maatschappelijke relevantie hebben. Zoals vluchten, huiselijk geweld, pesten, mantelzorg en eenzaamheid.

Claudia v/d Kerkhof, Lotte Kok en Grace van Dorsten

Claudia v/d Kerkhof, Lotte Kok en Grace van Dorsten

Storytelling, gitaar, zang en spoken word worden weven in de vertelling van de ‘moderne bijbel’ van P. Coelho, tot een roep om naar ons hart te luisteren en onze droom te volgen, onze eigen legende waar te maken. 

Menkveld & van der Weert

Menkveld & van der Weert

Oom Famous is geboren als slaaf, maar al lange tijd vrij man. Hij weigert zijn grond te ruilen voor geld. Hij vindt een briefje: “Je hebt 5 dagen om je land te verlaten, anders wacht jou de strop!”

Jordy Roeten en Milo Groenhuiyzen

Jordy Roeten en Milo Groenhuiyzen

Op je 18e verjaardag een brief waarin staat dat je het leger in moet, als het land in hoge nood is. Een muzikale vertelling over het redden van jezelf ten koste van je land.

Rick Naaijer

Rick Naaijer

Rick Naaijer vertelt in zijn zelfgeschreven voorstelling een verhaal over een jongen van 18 jaar, die zijn hele leven al opgesloten zit in zijn eigen kamer. Een verhaal over liefde, over angst en hoe deze overwonnen moeten worden.

Barbara Raap

Barbara Raap

Barbara Raap presenteert een zelfgeschreven vertelvoorstelling. Omringd door maskers vertelt ze het verhaal over de bemanning van een piratenschip genaamd: de zilvergolf.

Clann Lir

Clann Lir

Dirkje, Meike en Lobke maken graag samen muziek. Een gezellig walsje, een Ierse jig, wat klassiek repertoire. Ze noemen zich Clann Lir, naar een Iers sprookje.

De dochter van de boevenkoning

De dochter van de boevenkoning

Over de onschuld van een kind in een wereld vol slechtheid. Modern sprookje boordevol duistere onderwerpen zoals moord, misdaad en orgaanhandel.

Gildenvertellers

Gildenvertellers

De verhalenvertellers van het Vertellersgilde zijn doorlopend aan het vertellen op de middagen van Zwolle Unlimited. Prinsen, enge wezen, draken, spannende avonturen, een enkele prinses. Meespeelvoorstellingen van Sneeuwwitje, Winnie de Poeh en andere sprookjesfiguren.

De Vertelacademie

De Vertelacademie

De Vertelacademie is de grootste vertelschool van het land. Ze biedt vertelscholing aan voor beginners en professionals die willen leren vertellen of die vertellen willen gaan toepassen in hun werk.

Zwolle Unlimited wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • rabobank.png
 • deltion.png
 • capellen.png
 • provincie_overijssel_logo.png
 • Van Doorn Beveiliging.png
 • Prins-01-01.png
 • Zwolle
 • Mini Dusseldorp
 • Ten Hag
 • Baker-Tilly-Berk-logo_lowres-01.png
 • ZWOLLE_FONDS_LOGO-02.png
 • Logo_sponsors_De online strateeg.png
 • Logo_sponsors_WIJZONOL.png
 • Logo_sponsors_NOVON.png
 • Logo_sponsors_Korbeld verhuur.png
 • Logo_sponsors_Hervormd weeshuis.png
 • Logo_sponsors_Dusseldorp Mini.png
 • Armeare_Logo_sponsors_armeare.png
 • Waanders_Logo_sponsors_Waanders.png
 • Bwefar_logo_sponsor_zu17_Bwefar.png
 • Aalstzorg_sponsor_zwolle_unlimited.png
 • DELTA_SPONSOR_ZWOLLE_UNLIMITED.png
 • NOoit_meer_haast_sponsor_zwolle_unlimited.png
 • sponsor_KVS.png
 • SPonsor_youngmenshop.png