Voorstellingen 

Beowulf: vrijdag 31 mei 15:30 – 16:30
Ceilidh: vrijdag 31 mei 22:00 – 00:00 en zaterdag 1 juni 22:00 – 00:00
Bottenmolen: vrijdag 31 mei 20:30 – 21:00
Vos Reynaerde: zaterdag 1 juni 20:15 – 21:00

Beowulf (8+, volw)

Wijzonol verteltent: vrijdag 31 mei 15:30 – 16:30

Toevoegen aan winkelwagen

De Vikingstrijder Beowulf moet het monster Grendel verslaan. Grappige en spannende bewerking over de moed om iets te doen, om je hoofd boven het maaiveld te steken en je de wereld eigen te maken. Beowulf is het archetypische verhaal van de strijd van de held tegen het kwaad. Tien eeuwen oud heldendicht uit het oud-Engels. Bastiaan de Zwitser heeft er een spannend en grappige bewerking van gemaakt die de rol van de held en de cultuur van de Vikings prachtig weergeeft.

Deze voorstelling is €5,00 per ticket

Ceilidh rond het kampvuur

Grote vertelpiste met 2 artiesten en gastheer Bastiaan de Zwitser: vrijdag 31 mei 22:00 – 00:00 en zaterdag 1 juni 22:00 – 00:00

(breng je verhaal, lied of gedicht mee!)

Nestel je in het strobalentheater rond het kampvuur om te luisteren of zelf te vertellen. Iedereen is welkom om zijn verhaal, gedicht, raadsel, mop of lied te delen, of om mee te zingen. Kom gewoon binnen! Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser schenkt een kopje thee uit de ketel boven het kampvuur en leidt de Ceilidh. Tijdens elke Ceilidh zijn er twee artiesten uit de festivalprogrammering aanwezig die ook zingen, vertellen of voordragen. Tussentijdse inloop mogelijk tijdens het applaus.

De Bottenmolen (10+ en volw)

Grote vertelpiste: vrijdag 31 mei 20:30 – 21:00

Soldaat Henk zoekt werk en krijgt de kans om Molenaar te worden. Als hij drie nachten in de vervloekte Bottenmolen kan overleven, is de molen van hem. Wie hem voor ging, die verdronk, verloor al zijn tanden of brak iedere bot in zijn lijf… Met ‘De Bottenmolen’ brengt Bastiaan de Zwitser een echt spookverhaal tot leven. Luguber, griezelig en toch oh zo leuk om te horen! 

Vos Reynaerde (6+, volw)

Grote vertelpiste: zaterdag 1 juni 20:15 – 21:00

Hij is een schelm zonder wroeging of geweten. Maar zijn streken zijn toch echt raak. Hoor hoe de sluwe Vos het opneemt tegen Beer, Wolf en Koning Leeuw in dit schelmenverhaal uit de Nederlandse Middeleeuwen. Maar let op, de verteller is ook een schelm!

Bastiaan de Zwitser

Een ambachtelijke verhalenverteller met een achtergrond als toneelschrijver en acteur. Een fijn gevoel voor taal. Hij spint met gemak de draad van de mooie oude sagen en sprookjes. Als acteur en gids werkt hij in het Spoorwegmuseum en als verteller is hij een welkome gast op festivals, in musea en op scholen. Hij is dit festival behalve verhalenverteller ook de leider van de Ceilidh, het open podium rond het haardvuur in de grote vertelpiste, vrijdagavond en zaterdagavond van 22.00 tot 24.00 uur. Breng je eigen verhalen mee!