HOME | WBVF | BROERENKERKPLEIN

BROERENKERKPLEIN

Het Broerenkerkplein is gratis toegankelijk!

De plek waar alle routes eindigen. Hier staan diverse verwarmde yurts waarin de laatste voorstellingen van de routes worden gespeeld. In de grote festivaltent is livemuziek en vind je de bar. Warm je aan vuurtjes, glühwein, warme choco en live muziek, neem een vers bereide maaltijd of een hapje bij de borrel. Op de middagen zijn hier nog wat kinderactiviteiten.

 

Een rustig groen plein, met gras, oude bomen, aan de rand van het drukke winkelgebied in de binnenstad. Ooit maakte het deel uit van een kloostercomplex, waarvan de Broerenkerk en de Librije zijn blijven bestaan. Het beeld op het plein is van de Franse kunstenaar Dodeigne. Het doopvont is afkomstig uit de gesloopte Michaëlskerk, die tot 1965 op de plek van de huidige Hudson’s Bay stond.

Hans Hannemann

Vrijdag 21 december

Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de muziek van Hans Hannemann authentiek én toegankelijk. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum “Makin’ Up for Livin’ Easy” uit en speelde op Oerol, deed mee aan de Popronde en tourde samen met Douwe Bob langs de grote zalen van Nederland. Zijn succesvolle reeks shows tijdens Eurosonic/Noorderslag en optreden in De Wereld Draait Door luidde het jaar 2017 alvast goed in. In oktober bracht hij zijn nieuwe single uit: Josie Don’t Stop Dreaming.

Speelt om: 17.30 tot 18.00 uur & 18.30 tot 19.00 uur

Theo Sieben

Vrijdag 21 december

Theo Sieben bracht onlangs zijn 4e album uit: Market Meat. Het is een plaat met persoonlijke versies van oude country-blues, gospel en ballads.Veelal gespeeld op zijn oude National gitaren, en opgenomen op een sfeervolle directe manier. “Vlak na de opname kocht Ry Cooder de gitaar waarmee ik net een paar songs had opgenomen!”

Speelt om: 20.30 tot 21.00 uur & 21.30 tot 22.00 uur

Harvest 

Vrijdag 21 december

Na het optreden van Harvests ode aan Neil Young in de Muziekroute nog zin in een afterparty van de mannen. Kom dan gezellig langs in de tent op het Broerenkerkplein en onderga dan die andere klassiekers, van oa Los Lobos, Hans Bouwens, Bob Dylan, De Dijk, Hank Williams, de Stones, die op het repertoire staan. 

Speelt om: 22.30 tot 00.00 uur (2x 40 min)

Lisa van Nes 

Zaterdag 22 december

Ik ben Lisa van Nes, een singer-songwriter uit Eindhoven. Tegenwoordig woon ik in Tilburg waar ik de studie Vocals volg aan de Rockacademie.

Meestal sta ik als duo op het podium, samen met mijn gitaar. Ik speel liedjes uit mijn hart, geef je een kijkje in mijn hoofd en neem je mee in de klanken van alternative poprock en songwriting met een rauw randje.

 

Speelt solo van: 17.30 tot 18.00 uur 

Speelt met Oliver Pesch van: 20.30 tot 21.00 uur & 21.30 tot 22.00 uur

Oliver Pesch

Zaterdag 22 december

Vele muzikanten hebben zich laten inspireren door grootheden zoals The Beatles, James Taylor, Paul Simon, Crosby, Stills & Nash en Blake Mills. Zo ook singer-songwriter Oliver Pesch. En dan gaat hij graag nog net een stapje verder. Het recept van zijn nummers bestaat uit elementen van blues- en folkmuziek van de jaren ’60 en ’70 gemixt met zijn eigen ideeën. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Een eigen geluid dat opvalt in het hedendaagse muzieklandschap. Naast solo artiest is hij ook onderdeel van een zeskoppige band waarmee hij in 2016 de Kunstbende won.

Speelt solo van: 18.30 tot 19.00 uur

Speelt met Lisa van Nes van: 20.30 tot 21.00 uur & 21.30 tot 22.00 uur

Martin and the old cocks 

Zaterdag 22 december

Martin and the Old Cocks bestaat zeven jaar, tijd voor een feestje! Zeven muzikanten van zekere leeftijd die niet meer zo nodig hoeven maar intussen wel al zeven jaar gaan als de brandweer. Het allerliefst slepen ze hun instrumenten (inclusief een ouwe piano) de straat op en veroorzaken ze op onverwachte momenten en plaatsen complete opstoppingen. Voor deze ene keer klimmen ze op een echt podium. Kom keihard meezingen met Mister Blue SkyDancing Queen, hun geweldige Songfestival medley’ en nog veel meer hits van vroeger en nu.

 

Speelt van: 22.30 tot 00.00 uur (2x 40 min)

Simon Keats 

Zondag 23 december

Simon Keats is een Nederlandse singer-songwriter (en toetsenist van The Kik)

In 2011 vertrok hij voor een maand naar Los Angeles en nam daar de ep L.A. sessions op, speelde in een Hollywoodfilm, zong op City Hall voor de Occupyers en tekende een platendeal. Deze avonturen zijn later gebundeld in het boek Mr Nobody 370.

In 2015 vertrok hij naar New York om een single op te nemen met producer en:Steve Addabbo (Bob Dylan, Lou Reed).

 

Speelt van: 17.30 tot 18.00 uur & 18.30 tot 19.00 uur

Eric van Dijsseldonk 

Zondag 23 december

“Eric van Dijsseldonk beschikt over de gave om subtiel en soms met een knipoog, een retro-sixties en seventies popsound tot warme, vertrouwde en vooral tijdloze Nederpop om te toveren. Ook blijft hij tekstueel dicht bij zichzelf, waardoor je als luisteraar heel snel door de pure eenvoud van zijn liedjes gegrepen wordt.”

Speelt van: 20.30 tot 21.00 uur & 21.30 tot 22.00 uur

Sfeerbeheer 

Zondag 23 december

Sfeerbeheer is een semi-akoestische 3 a 4 mans formatie uit Zwolle, door muzikanten die elkaar kennen van andere bands waarin ze spelen. Vriendschap, gezelligheid en goede sfeer staan voorop.
Het repetoire bestaat uit covers en eigen nummers.Een aanstekelijke mix van swing, reggae en rumba. Unieke meerstemmige zang, contrabas, percussie en gitaar zorgen voor warme sferen. Sixties, pop en balkan komen ook voorbij!

 

Speelt van: 22.30 tot 00.00 uur (2x 40 min)