Ceilidh rond het kampvuur

(breng je verhaal, lied of gedicht mee!)
22:00-24:00 uur 

Vrijdagavond 31 mei: met Shona Cowie, Toos Ligtenberg, Elisabeth Daniel en gastheer Bastiaan de Zwitser.
Zaterdagavond 1 juni: met Torgrim Mellum Stene, Markus Luukkonen en Hilke ten Duis en gastheer Bastiaan de Zwitser.

Nestel je in het strobalentheater rond het kampvuur om te luisteren of zelf te vertellen. Iedereen is welkom om zijn verhaal, gedicht, raadsel, mop of lied te delen, of om mee te zingen. Kom gewoon binnen! Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser schenkt een kopje thee uit de ketel boven het kampvuur en leidt de Ceilidh. Tijdens elke Ceilidh zijn er ook artiesten uit de festivalprogrammering aanwezig die ook zingen, vertellen of voordragen.

Ceilidh

Ceilidh is een woord uit het Gaelic en betekent ‘op bezoek gaan’ of ‘bij elkaar komen’. Een Ceilidh werd in Ierland en Schotland gehouden op plaatsen waar mensen elkaar ontmoetten. Tijdens lange winteravonden vertelden zij elkaar bij flakkerend kaarslicht nieuwtjes. verhalen, moppen en raadsels en maakten ze muziek. Deze traditionele vorm van vermaak is oeroud en bestond ooit overal in de wereld. Het is de voorloper van het moderne uitgaan en het is de oervorm van zowel storytelling, singer-songwriting als journalistiek en theater.

[Let op] We vragen je vriendelijk, aandacht te geven aan degene die aan het woord is. De Ceilidh is geen kampvuur om rond bij te kletsen, maar een volwaardig programmaonderdeel van het festival. Gelieve deze gedragsregel te respecteren. Tussentijdse in- en uitloop is mogelijk tijdens het applaus.