Echt gebeurd route

Een bijzondere reis langs waargebeurd en uit het leven gegrepen. Tijdens je wandeling door de historische binnenstad van Zwolle ontmoet je levenskunstenaars die je een kijkje gunnen in de manier waarop zij hun leven leven en de manier waarop zij vorm geven aan hun belevenissen. Van de compromisloze liedjesmaker Fay Lovski tot de in een camper wonende en podcastende Daphne Gakes en de worstelende theatermaker Nannette Poortinga.

Fay Lovski (Vrijdag en zaterdag)

..plays silly instruments and writes songs – some silly, some sweet

Deze compromisloze liedjesmaker doet al bijna veertig jaar op de theremin, ukelele en zingende zaag waar ze maar zin in heeft. In uiteenlopende muziekstijlen drukt Fay Lovski haar blik op de wereld uit. Ze schrijft liedjes gebaseerd op krantenberichten “want niets is spannender dan de krant. Nieuws, diversen, of Broodje Aap? Een gitaar erbij, en het valt weer mee met de wereld”. Een kleurrijke paradijsvogel en een bewonderd componiste en zangeres.

Zie hier meer

Nannette Poortinga (vrijdag zaterdag en zondag)

“Mijn ambitie brengt me op de planken, mijn perfectionisme laat me eronder wegkruipen. De stemmen in mijn hoofd breken het spel voor ik goed en wel begonnen ben.” Theatermaker Nannette Poortinga gaat de worsteling aan met de demonen die haar het maken en spelen in de weg zitten. Dit is een voorstelling voor iedereen die bij het volwassen worden het spelen verleerde; een zoektocht naar de spelende mens en de obstakels die hem in de weg staan. Dit is een poging al spelend de weg terug te vinden.

Daphne Gakes (zaterdag en zondag)

Ik, Daphne Gakes

Als ze op dertig jarige leeftijd wordt opgepakt vanwege het stelen van zalm vraagt ze zich af of haar ogenschijnlijke vrije leven wel zo vrij is. Met de grenzeloze mentaliteit van Jan Cremer als voorbeeld, blijkt op eigen benen staan moeilijker dan verwacht.

Het boek ‘Ik, Jan Cremer’ zette begin jaren zestig Nederland op zijn kop. Cremer kleurde buiten de lijntjes met een stoer jongensverhaal dat ging over seks, rock & roll en de wereld ontdekken. Daphne Gakes (1985) was dertien toen ze het boek onbedoeld vond. Ze las het met rode oortjes. Haar leek het veel interessanter om Jan Cremer te zijn dan haar moeder te zijn. En dat was het ook! Daphne geeft een inkijk in haar weg door voor te lezen uit haar dagboeken, die vol staan met seks, drugs en rock & roll. Ze vergelijkt haar leven met de dagboeken van haar moeder die vol staan met rust, reinheid en regelmaat.

Vuur & Vlam (vrijdag en zondag)

Tweezaamheid

We zijn samen maar toch voelt het alleen, alleen en toch samen, Tweezaamheid…

Dansproductiehuis Vuur & Vlam neemt je mee in een relatie waarin de eenzaamheid voelbaar is en altijd aanwezig. In de oertaal van het lijf; in beweging die altijd in direct contact staat met het gevoel. Vuur & Vlam zoekt naar crossovers tussen moderne dans en toneel, muziek, zang en beeldende kunst. Tweezaamheid wordt gespeeld en gedanst door dansers Nicky van Cleef of Mellanie Wijsman en acteur Arthur Roffelsen.

Kaartverkoop Echt gebeurd route

Kaarten voor deze route kosten € 10,00 per persoon exclusief transactiekosten van € 0,35.
Per route zijn er maximaal 60 tickets beschikbaar. Deze route duurt 1,5 uur.

Vrijdag 31 mei
15:30 aantal: 16:00 aantal: 19:30 aantal: 20:00 aantal: 20:30 aantal:
Zaterdag 1 juni
15:30 aantal: 16:00 aantal: 19:30 aantal: 20:00 aantal: 20:30 aantal:
Zondag 2 juni

14:00 aantal: 14:30 aantal: 15:00 aantal: 15:30 aantal:

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle