Voorstellingen 

De Neuzin: Deltion tent vrijdag 31 mei 19:00 – 19:45 en 20:15 – 21:00
Rübezahl: Bwefar theater zondag 2 juni 13:30 – 14:15

De Neuzin

Deltion tent: vrijdag 31 mei 19:00 – 19:45 en 20:15 – 21:00

Een mysterieuze dame met een ongeëvenaard gevoel voor geur en smaak is de ware genius achter het succes van chocolatier Eberhart. Zijn bonbon ‘het NaZusje’ maakt Eberhart in één klap beroemd. Eberharts vrouw haalde deze mysterieuze dame binnen. Maar welk geheim schuilt er achter deze smaakspecialiste? Een verhaal waarin waargebeurd en echt verzonnen dwars door elkaar lopen. Een gezongen en vertelde tragikomedie over klassenverschillen, gelijke kansen en bitterzoete chocola…De vertelsterszangeressen Toos Ligtenberg en Elisabeth Daniel en pianist/accordeonist Reinder van Raalte zijn een aan elkaar gewaagd muzikaal stel dat humor en hartenpijn fijntjes weet te doen versmelten.

Muzikaal sprookje Rübezahl (alle leeftijden)

Bwefar theater: zondag 2 juni 13:30 – 14:15

Toevoegen aan winkelwagen
Een muzikaal sprookje voor jong en oud(er), uit Tsjechië, verteld door singer-songwriter Elisabeth Daniel uit Vlaanderen op muziek van Libero Strijkorkest. De luisteraar wordt meegevoerd naar het mysterieuze Tsjechië van de 19e eeuw. Rübezahl (Tsjechisch: Krakonoš, Pools: Liczyrzepa) is de naam van de reus of berggeest waarnaar het Reuzengebergte (Tatragebergte) is genoemd. Volgens de verhalen is Rübezahl eeuwenoud en komt hij slechts af en toe uit zijn onderaardse vertrekken. Hij kan elke gedaante aannemen die hij wil. Als hij op een dag een prinses ziet baden, wordt hij verliefd en ontvoert hij haar. Zij probeert te ontsnappen. Rübezahl is een première voor Zwolle Unlimited. Op verzoek van het festival bundelden Elisabeth Daniel en Libero Strijkorkest hun krachten en bewerkten ze deze overlevering tot muzikaal klassiek sprookje.

Tickets voor de voorstelling Rübezahl zijn €5.00

Elisabeth Daniel 

Deze singer-songwiter en verteller is een wandelende tegenstelling. Een dromer met beide benen op de grond, een realistische optimist. Als Robert Plant en Kate Bush een liefdesbaby zouden hebben gehad, zou zij hebben geklonken als Elisabeth Daniel. Zij jaagt haar dromen na door songs te schrijven en muziek te maken. En te vertellen. Ze wil mensen inspireren, zelf ook opnieuw te gaan dromen.