Festivalweek

 

Centraal in onze festivals staan Verhalen. Verhalen die een boodschap met zich mee dragen. Over hoe de wereld is ontstaan, hoe we onze angsten kunnen overwinnen, over waar we onze schatten kunnen vinden.  Verhalen zijn metaforen die een antwoord geven op onze eigen persoonlijke problemen en dilemma’s.  Of ze nu gezongen, verteld, gespeeld of geuit worden in welke kunstvorm dan ook. Verhalen geven invulling aan de behoefte aan saamhorigheid en het delen van ervaringen. Verhalen kunnen keer op keer opnieuw ingevuld en gebruikt worden, omdat ze universele thema’s behandelen.

‘Het verhaal is misschien wel de belangrijkste verbindende kracht in het menselijk leven’

Onze Festivals

Winterwarmte 

20 t/m 24 december
Op het Grote Kerkplein in het hart van de stad is een sfeervol festivalterrein ingericht waar het heerlijk toeven is. Er is livemuziek, glühwein en diverse soorten warme choco. Vuurtjes om je aan te warmen, overheerlijke snoeperijen en verhalen voor de kleintjes. Het muzikale programma is verrassend met optredens van o.a Harvest, Trio Concordia en the Rapportz. Het is de ontmoetingsplek voor het diverse evenementen in de stad. Het Winterfeest terrein is elke dag geopend vanaf 13.00 uur.

Het wereldberoemde Verhalenfestival

21 en 22 december
Performing arts festival in de binnenstad van Zwolle; in gewelfkelders, winkeletalages, achtertuinen, musea en huiskamers, op verstopte pleintjes. Het publiek kan kiezen uit diverse theatrale en muzikale routes door de historische binnenstad. Tientallen makers/performers creëerden speciaal voor dit festival vijftienminutenvoorstellingen met eigentijdse bewerkingen van wereldberoemde verhalen, gespeeld in dans, theater, storytelling en muziek. De festivalorganisatie vindt het belangrijk om alle kunstdisciplines die Zwolle rijk is, via haar festival een podium te bieden Routes vertrekken op beide dagen tussen 14.00 en 22.00 uur.

Comic Design Tentoonstelling

21 t/m 26 december
Studenten van de opleiding Comic Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten verbeelden in striptekeningen de verhalen die tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival worden verteld. De striptekeningen worden op grote panelen tentoongesteld op het festivalterrein op het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle. 

Midwinter Spooktocht.

23 en 24 december
Het is de perfecte tijd om te griezelen op geheimzinnige plekken in de historische binnenstad van Zwolle. In de dagen voor Kerst staat de tijd letterlijk even stil. De dagen worden niet langer en niet korter. Het is letterlijk de donkerste tijd van het jaar. Het verlangen naar het licht is oeroud en vindt hier zijn oorsprong. De sluier tussen deze wereld en de andere wereld is dun. Mensen die al overgegaan zijn, lijken een beetje dichterbij dan normaal. Ergens, in een heel oud stukje Zwolle kunnen we die sluier bijna opzij trekken…. De Midwinter Spooktocht is een theatrale storytelling route gespeeld door acteurs, storytellers en gewone Zwollenaren. Je wordt meegenomen langs theatrale scènes in duistere stegen, oeroude huizen en spannende achtertuinen ergens in het oude stadscentrum.

Op Grote Hoogte

Op 23 en 24 december
Festival Op grote hoogte is een gloednieuw circustheaterfestival in Zwolle. Het neemt het luchtruim als podium, het zweven als uitgangspunt. De prachtige gevels en daken van Zwolle de achtergrond. De geschiedenis van de stad vormt het decor van vernieuwend circusacts. 

Zo kan je in de kerst vakantie heerlijk uitgaan in Zwolle, mooie evenementen in Zwolle bezoeken. veel uitjes voor het hele gezin. Uitgaan met vrienden. De vraag Wat te doen is in Zwolle is in de kerstvakantie snel ingevuld.