HOME | FESTIVALS | WBVF

21 & 22 December

 

Ontdek de zes routes van het Wereldberoemde Verhalenfestival

De heldenroute (4-12 jr)

Duik in de wereld van
beroemde kinderboeken en heldenverhalen.  

De sprookjesroute (4-12 jr)

Beroemde sprookjes krijgen
een nieuw leven in de sprookjesroute. 

Liefde of wellust (16+)

Wereldberoemde verhalen
over het meest besproken onderwerp aller tijden.

Hemelbestormers ( 16+)

 Welk offer ben jij bereid te brengen voor een betere wereld? Een actuele vraag. 

Moed en verlangen ( 16+)

Luister naar bewerkingen van beroemde verhalen die de eeuwen overleefden.

Muziekroute Ode aan de held 

De muziekroute is een proeverij van grootheden uit de recente muziekgeschiedenis.

Comic Design-tentoonstelling verbeeldt verhalen 

21 december t/m 26 december 

Studenten van de opleiding Comic Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten verbeelden in striptekeningen de verhalen die tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival worden verteld. De striptekeningen worden op grote panelen tentoongesteld op het festivalterrein op het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle. Ook het maakproces is interessant om bij te wonen. Op 6 december tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u de kunstenaars aan het werk zien in Academiehuis De Grote Kerk. 

Wat is het wereldberoemde verhalenfestival?

Performing arts festival in de binnenstad van Zwolle; in gewelfkelders, winkeletalages, achtertuinen, musea en huiskamers, op verstopte pleintjes. Het publiek kan kiezen uit diverse theatrale en muzikale routes door de historische binnenstad. Tientallen makers/performers creëerden speciaal voor dit festival vijftienminutenvoorstellingen met eigentijdse bewerkingen van wereldberoemde verhalen, gespeeld in dans, theater, storytelling en muziek. De festivalorganisatie vindt het belangrijk om alle kunstdisciplines die Zwolle rijk is, via haar festival een podium te bieden. De routes vertrekken overdag en ’s avonds.

Hoe het werkt

Je kunt zes verschillende routes lopen. Twee kinderroutes, één muziekroute en drie theaterroutes. In de stad is een festivalterrein ingericht op het Grote Kerkplein. Daar vertrekken de routes en komen ze aan. Daar is eten en drinken en livemuziek.

Kaartverkoop

Online en via het loket op het festivalterrein. Neem je kaartje geprint of digitaal mee naar het festival. Koop hier je tickets.

Prijzen

De prijzen verschillen per route. Let op de leeftijdsgrenzen. 

Liefde of wellust        €12,50

De heldenroute          €8

De sprookjesroute      €8

Hemelbestormers      €12,50

Moed en verlangen    €12,50

Ode aan de held        €16,50

Festivalterrein

Het festivalterrein is het Grote Kerkplein in Zwolle.

Hier vertrekken alle routes en hier komen ze ook weer terug. Er is een informatiepunt en loket. Op dit plein in het hart van de stad is het heerlijk toeven met vuurtjes en warme dranken. Publiek kan elkaar hier ontmoeten voorafgaand en na afloop van het bezoek aan festivals en andere evenementen. Er is livemuziek, glühwein en warme choco. Er zijn hapjes te verkrijgen en zo nu en dan zijn hier wat kinderactiviteiten.

Openingstijden

Openingstijden festivalterrein

Zaterdag 12.00 – 00.30

Zondag 12.00 – 00.30

Openingstijden loketten

Vanaf 13.00 uur op de festivaldagen.

Bereikbaarheid en parkeren

Zwolle is per trein, auto en fiets goed bereikbaar. Vanaf het centraal station is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het centrum, waar alle voorstellingen worden gespeeld. De fiets kun je in diverse stallingen kwijt. In en om het centrum kun je tegen betaling je auto parkeren.

Adres vertrekpunt routes: Grote Kerkplein

Bekijk hier de dichtstbijzijnde parkeerterreinen in Zwolle.

Programmering

Maar liefst 22 premières in zes routes door makers uit het hele land. Zij hebben gereageerd op de oproep van WBVF om performances te maken geïnspireerd op wereldberoemde verhalen (fictie en non-fictie). Uit de vele voorstellen heeft de artistieke leiding een keuze gemaakt. De performers staan onder regie van volgende meesters:

1. Elout Hol van Poppentheater Gnaffel

2. Boudewijn Koops van de Zwolse Stadsproductie

3. Karin Netten, directeur Kameroperahuis

4. Esther Groenenberg, zangeres, theatermaakster

5. Jules van Rijn, theatermaker en verteller

Over ons

Het Wereldberoemde Verhalenfestival wordt geproduceerd en geprogrammeerd door Stichting De Verhalenboot. Mediapartner is festival Zwolle Unlimited.