Kinderplein

Drie volle middagen speelplezier, loeigoeie verteltheatervoorstellingen en aanstekelijke rootsconcerten die ook voor ouders een lust voor oog en oor zijn. Op het kinderplein kun je heerlijk genieten van een drankje terwijl je kinderen voorstellingen bezoeken of meedoen aan de vele kinderactiviteiten.

Het Kinderplein van Zwolle Unlimited is de perfecte uitgaanstip voor het hele gezin. We zijn natuurlijk geen oppascentrale, maar we hebben wel rekening gehouden met een veilig terrein en gemakkelijke inloop van voorstellingen. De strobalentheaters zijn de perfecte plek voor een goed concert of een korte vertelling. Voor alle leeftijden biedt festival Zwolle Unlimited voorstellingen en concerten aan. Veel voorstellingen voor kinderen zijn ook heel geschikt voor volwassenen om te bezoeken. De leeftijdscategorieën staan altijd duidelijk aangegeven in het programma.

Toegang.
Voor de grote kindertheatervoorstellingen moet een kaartje worden gekocht, maar dat kan aan de tent zelf met pin, of via het internet en online bankieren direct via de website van het festival. Ook zijn er veel vrij toegankelijke toegankelijke activiteiten en voorstellingen. Die gaan op waardebepaling achteraf. Via pin of de QR code kan je geven wat jij het waard vind. Niets meer en niets minder. 

Schminken, klimmen, goudzoeken

Laat je schminken of loop het blotevoetenpad. Ga met Macventure Sports klimmen en lopen over het water van de Thorbeckegracht. Ga op zoek naar goud in de zandbak met Prokino ondersteund door Museum de Oude Aarde of ervaar hoe kinderen vroeger speelden tijdens de Oudhollandse spelen.

Festivalexpositie Rijksmuseum

De festival-speedtour van het Rijksmuseum is een reis door de tijd en een ontmoeting met schilderijen van de wereldberoemde Nederlandse kunstschilder Rembrandt en met andere schilders uit de Gouden Eeuw. Vraag de museumgidsen om je rond te leiden over deze hele speciale festivaltentoonstelling en ontdek welke verhalen de schilderijen eigenlijk vertellen. Waarom kijken de Staalmeesters zo verstoord op? En wat maakt het melkmeisje van Vermeer zo bijzonder? Doe mee met de quiz en maak kans op een Familiegids t.w.v. 10 euro voor het echte Rijksmuseum.

Bouw een schip

Bouw in drie dagen een echt schip. Tijdens de drie kindermiddagen kun je onder leiding van de studenten van Deltion helpen met alles wat nodig is om een schip te bouwen. Maak jij de bouwtekening? Of ga je liever masten maken en zeilen fabriceren van oude doeken? Ben jij die timmerman die nodig is om het schip af te timmeren? Help je mee touwen knopen? Je kunt allerlei werk doen dat nodig is om het schip perfect af te maken.

 

Wie ga jij blij maken met een dagje Kinderplein?

Impressie kinderplein

STRAATTHEATER

STORYTELLING

MUZIEK

ROUTES

WORKSHOPS

Contact

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle