Libero strijkorkest e.a.

Zondagmorgen brunch: Schagen muziekpodium zondag 2 juni 11:00 – 12:30
Met Elisabeth Daniel: Bwefar theater zondag 2 juni 13:30 – 14:15

Een jong en bruisend klassiek ensemble van professionele strijkers uit Zwolle. Het orkest onderscheidt zich met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie en een moderne manier van spelen. Alles gaat uit het hoofd, zonder bladmuziek en zonder dirigent. Vandaar de naam Libero (vrij). Die vrijheid verbetert de kwaliteit van het samenspel en het contact: zowel tussen de musici onderling, als ook tussen musici en publiek. Het Libero Strijkorkest staat op de traditionele podia maar het liefste ook op onbekend terrein: daar waar klassieke muziek niet of nauwelijks te horen is. De orkestleden zijn ervan overtuigd dat er bijna overal wel behoefte is aan klassieke muziek, als die maar toegankelijk en betaalbaar is.

Zondagmorgen klassiek

Een heerlijke zondagmorgen op het sfeervolle Broerenkerkplein. Schuif aan voor een klassiek concert van Libero Strijkorkest en cello-duo Cellousy en bestel er desgewenst een brunchmand vol heerlijks bij. Libero speelt onder meer de Idyla Suite van de Tsjechische componist Leos Janacek, Divertimento in D groot, kv 136 van Wolfgang Amadeus Mozart en het Brandenburgse Concert no. 3 bwv 1048 voor strijkorkest, deel 1, van Johann Sebastiaan Bach. Cellousy bestaat uit de cellisten García Sanz en Noam Staal. Zij spelen onder meer stukken van Jean Barrière en Joseph Haydn.

Muzikaal sprookje Rübezahl (alle leeftijden)

Toevoegen aan winkelwagen

Een muzikaal sprookje voor jong en oud(er), uit Tsjechië, verteld door singer-songwriter Elisabeth Daniel uit Vlaanderen op muziek van Libero Strijkorkest. De luisteraar wordt meegevoerd naar het mysterieuze Tsjechië van de 19e eeuw. Rübezahl (Tsjechisch: Krakonoš, Pools: Liczyrzepa) is de naam van de reus of berggeest waarnaar het Reuzengebergte (Tatragebergte) is genoemd. Volgens de verhalen is Rübezahl eeuwenoud en komt hij slechts af en toe uit zijn onderaardse vertrekken. Hij kan elke gedaante aannemen die hij wil. Als hij op een dag een prinses ziet baden, wordt hij verliefd en ontvoert hij haar. Zij probeert te ontsnappen. Rübezahl is een première voor Zwolle Unlimited. Op verzoek van het festival bundelden Elisabeth Daniel en Libero Strijkorkest hun krachten en bewerkten ze deze overlevering tot muzikaal klassiek sprookje.