Na het succes van vorig jaar komt Het Wereldberoemde Verhalen Festival voor de tweede keer in Zwolle. Met allemaal voorstellingen van maximaal 15 min. En jij als performing-art artiest kan nu je concept indienen. Indienen tot 1 oktober 2019.  Volg de link en deel dit bericht. https://forms.gle/QVfj8xXTS4P5Kxz68

De winter en dan vooral de dagen voor de kerst zijn de donkere dagen van het jaar. Het is het moment om terug te kijken, vooruit te blikken, antwoorden te krijgen, te ontmoeten en te delen.
Wereldberoemde verhalen, fictie en non-fictie, zijn verhalen die een boodschap in zich mee dragen. Over hoe de wereld is ontstaan, hoe we onze angsten kunnen overwinnen, of over waar we onze schatten kunnen vinden. Over helden en anti helden, over dood, pijn lijden, intens genieten, vallen en opstaan. Over macht en onmacht, en natuurlijk liefde.
Verhalen zijn als metaforen die een antwoord geven op onze eigen persoonlijke problemen en dilemma’s. Zowel gezongen, verteld, gespeeld, of geuit in welke kunstvorm dan ook. Verhalen raken ons in de kern van het menselijk zijn.
Het WBVF wil deze verhalen primair bij haar publiek brengen. Rauw, direct, to the point en zonder omweg. Met ruimte voor de artiest voor eigen perspectief, en met een eigen interpretatie. Met vrijheid in vorm, gesteund door meesters.