Muziek

Zwolle Unlimited kiest steevast voor roots en akoestisch. Van aanstekelijke bluegrass en urban tot Europese en Amerikaanse folk, jazz en singer songwriting. Concerten op buitenpodia en in besloten theatertenten.

Zwolle Unlimited maakt een sterke muzikale keuze voor oorspronkelijk. In haar concertprogrammering vind je folk, jazz, urban, klezmer, singersongwriting en americana. Op buitenpodia, in nomadententen en in theaters gebouwd van strobalen. Intiem, echt, en gewoon keigoed. Dit is genieten van muziek zoals het bedoeld is. Rootsmuziek, akoestisch, van opzwepend tot intiem. Op zondag haakt het straatmuzikantenconcours Draadloos aan, tijdens welke de muzikanten dingen om de hoofdprijs door te spelen op terrassen in de historische binnenstad. Op elk moment tijdens het festivalweekeinde is er wel ergens op het festival een concert te beluisteren. Op één van de grote buitenpodia, in de theatertent of op het kleine podium Storm in de poort, vlakbij de Verhalenboot. En je kunt ook zomaar in een strobalentheater belanden voor een aantal liedjes. Onze muziekprogrammeur legt zijn oor wijd en zijd te luisteren en bezit een grote muziekkennis en een fijne neus voor kwaliteit. Grijp je kans en boek die grote artiest nu eens voor een intiem concert. Geniet in Zwolle van de ambachtelijke muzikant in optima forma. Van heel bekend tot nieuw en veelbelovend. Bekijk de programmering en maak je keuze nu!

Uitgelichte artiesten

Kikiristan

Tussen merengue en Turkse heerlijkheid, Perzische chachacha en de swing van de Euro-Aziatische steppen; de Schengengrenzen exploderen zodra de populairste brassband van een van de minst bekende landen ter wereld langskomt: Kikiristan!

Magda Mendes

Haar muziek omschrijft ze als ‘Portugese muziek in al haar facetten’. Ze tourde jaren met de band Luzazul voordat ze begon op te nemen onder haar eigen naam. Mendes en haar ensemble zijn begin april in De Doelen in Rotterdam begonnen aan een Nederlandse theatertour. Met Magda Mendes op zang, Ward Veenstra op gitaar en Udo Demandt op percussie.

Julia Zahra

Julia Zahra is terug met haar nieuwe EP Something New: in de soulpoptraditie geschreven maar met een moderne feel. ’Ik wil graag alle liedjes die ik schrijf, ook live in m’n eentje kunnen spelen met een gitaar. Maar ik ben niet bang om een elektronische en soulvolle invulling te geven aan mijn nieuwe songs’’. Haar muzikale carrière begon met het winnen van The Voice of Holland als jongste winnares ooit.

 

STORYTELLING

STRAATTHEATER

ROUTES

WORKSHOPS

Contact

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle