Zwolle Unlimited

Zwolle Unlimited is een festival van het verhaal. Storytelling staat in dit festival centraal: in verhalenvertellen, in straattheater, rootsmuziek, spoken word, performing poetry en singersongwriting.

A story is life in a nutshell

Verhalen zijn van groot belang voor mensen, voor de wereld en ook voor onze stad. Ze houden ons een spiegel voor en ze verbinden. Een goed verhaal slaat een brug tussen mensen van verschillende leeftijden, culturen en bevolkingsgroepen.

 

Vertelkunst verrijken en verdiepen

Het festival wordt gehouden in de toegankelijke, sfeervolle setting van de kades en pleinen aan de mooiste gracht van Zwolle. Zich bewust van haar leidende rol in storytelling wil Zwolle Unlimited op deze historische plek de vertelkunst verkennen, verrijken en verdiepen.

 

Multi-disciplinair

Zwolle Unlimited is met nadruk een producerend festival, waarvoor in de maanden vooraf met jonge artiesten gewerkt wordt aan multi-disciplinaire voorstellingen. Ook in de hoofdprogrammering wil het festival zowel vernieuwing en experiment als traditie laten zien.

 

Waarde van kunst

Als festival willen Zwolle Unlimited haar bezoekers de rol en waarde van kunst in hun leven laten ervaren. Een deel van onze voorstellingen wordt daarom berekend via waardebepaling achteraf. Bezoekers mogen zelf bepalen wat ze een voorstelling waard vinden. Via dit systeem bereiken we nog iets anders: het besef dat waarde voor elke persoon anders is. Zo wordt Zwolle Unlimited een festival voor iedereen.

Bitter Sweet

 “Want als er zoet is, zal er bitter zijn. Als er bitter is, zal het zoete zichtbaarder zijn.”

Zwolle Unlimited 2019 verbindt zich aan het nationale jaarthema ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’, maar geeft daar haar eigen draai aan. De helden die wij kennen uit de geschiedenisboeken, de grote overwinningen, onze straatnamen; al die rijkdom en weelde. Al dat zoet had een keerzijde. Een keerzijde die vaak nog onderbelicht is. Zo is het vandaag de dag nog steeds in de wereld. Hoe is de macht verdeeld? Wie zijn de veranderaars? Wie krijgt bitter, wie krijgt zoet? Zwolle Unlimited programmeert nationale en internationale artiesten. Zij pakken de medaille en bekijken hem van beide kanten. Zij vertellen het verhaal van de wereld, dicht op de huid: bitter en zoet, zoet en bitter.

STORYTELLING

STRAATTHEATER

MUZIEK

ROUTES

WORKSHOPS

Vrijwilligers

Onze helden, belangeloos schenken zij hun tijd en inzet aan Zwolle Unlimited en maken daarmee dit festival mogelijk. Zwolle Unlimited ging van wens naar werkelijkheid met dank aan deze mensen. Ze zijn de helden van elk evenement, en zeker van het onze. Uw kaartjes worden gecontroleerd door hen, uw biertje wordt getapt door hen, hun glimlach is voor u wanneer u aankomt op het Smulerf of bij een voorstelling. U koopt bij hen uw ticket en stelt aan hen uw vragen. Het eeuwige heen en weer rijden op de golfkarretjes om attributen van a naar b te brengen, de opbouw van de tenten en de barren: dat gebeurt door hen. Het slepen met banken en stoeltjes naar de tenten, het sjouwen met strobalen voor het bouwen van de strobalentheaters, het vegen van de vloeren, het schoonmaken van de locaties, het poetsen van de toiletten, het begeleiden van de artiesten, het helpen bij de catering en het doen van de afwas, het als laatste afsluiten elke avond, en als eerste weer beginnen.

Onze grootste dank is voor deze groep loyale werkers: onze vrijwilligers. Dank jullie wel!

Het team

Het team van Zwolle Unlimited is een geoliede machine van productieleiders, programmeurs en coördinatoren, ondersteund door vele stagiaires uit het veld van 2D- en 3D-design, PR, event management, theater en communicatie. Hier zie je een paar leden van het team. Maar er zijn er nog veel meer! En ze zijn stuk voor stuk onmisbaar voor een succesvol festival. 

Rob Bults

Festival directeur

Sanne Huiskamp

Productie

Karin Andringa

Vrijwilligers coördinator

Marloes vd Meulen

Assistent product

Elea Schoon

Artiesten communicatie

Tanya van Genderen

Marketing en Communicatie

Contact

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle