ZWOLLE – Henk Egberts, onze programmeur Straattheater en één van de founding fathers van Festival Zwolle Unlimited, is op 21 mei onverwacht overleden. We verliezen in hem een gewaardeerde en bevlogen collega.

Henk was decennialang directeur van festival Kunsten op Straat in Zwolle. Dat leidde hij en daarvoor verzorgde hij de programmering. Hij had een fijne neus van kiezen. Duizenden Zwollenaren en bezoekers van Zwolle hebben al die jaren kunnen genieten van straattheaterartiesten dwars door de binnenstad van Zwolle.
Henk bleef als programmeur en bestuurslid betrokken bij fusiefestival Zwolle Unlimited, waarvan zowel Kunsten op Straat als Waterval Internationaal Vertelfestival en de Zwolse Boekenmarkt vijf jaar geleden deel gingen uitmaken. Langzaam maar zeker versmolten de partners tot één sterk en bijzonder kunstenfestival in het eerste weekeinde van juni, met straattheater, storytelling en rootsmuziek van internationale allure, waarin later de Zwolse Boekenmarkt een zelfstandige status kreeg.
We zijn trots dat we samen met hem dit festival vorm mochten geven en denken terug aan veel bijzondere momenten. Dankzij Henk Egberts hebben veel toeschouwers de crème de la crème van Europa hier in Zwolle kunnen zien optreden en hebben veel internationale straattheatergezelschappen speelplekken gekregen. Onze gedachten gaan uit naar zijn naasten.

Namens de complete festivalorganisatie,
Rob Bults (festivaldirecteur), Kitty Peetoom (programmeur storytelling), Rick Mensink (programmeur muziek), Frens te Kiefte (co-programmeur straattheater).