Routes 2019

Met je mede-publiek wandel je door de historische binnenstad van Zwolle naar bijzondere binnenplaatsen en pleinen, kelders en zelfs etalages of afdelingen van winkels. Grijp de kans om bijzondere locaties te ontdekken, en geniet tegelijkertijd van steengoede voorstellingen.  

In de programmering zijn vijf routes opgenomen, voor volwassenen, kinderen en jongeren. Ze vertrekken allemaal vanaf het Broerenkerkplein. Dat is het plein voor de entree van boekenkerk Waanders In de Broeren. Daar staan begeleiders klaar en daar is ook de mogelijkheid, kaartjes te kopen.

De festivalroutes bestaan allemaal uit korte voorstellingen van 15 tot 20 minuten. De Kinderroute is opgebouwd uit drie voorstellingen, net als de Straattheaterroute. De locaties worden door het artistiek team zorgvuldig gekozen en moeten een toevoeging zijn aan de shows die worden opgevoerd. De IkToon-route, de Internationale Vertelroute en de Echt Gebeurd-route bestaan elk uit vier voorstellingen van 15 minuten.

De routes zijn bij uitstek geschikt voor degenen die houden van korte voorstellingen en van afwisseling. Ook zijn de routes heel prettig voor degenen die eerst een ‘theaterproeverij’ willen doen, alvorens een keuze te maken uit de rest van de programmering. De festivalroutes vormen een goede mogelijkheid om in korte tijd veel verschillende artiesten en voorstellingen te bekijken.

 

Zodra de programmering van de routes rond zijn kun je hier onder meer informatie over de routes vinden.

 

Routes

Straattheaterroute

Internationaal straattheater op betoverende buitenlocaties. De Glazendraaier met het enige glasorgel van Nederland, Het omgekeerde huis van Niet voor de Poes en de suikerklontjescathedraal van Trunk Puppeteers.

 

Kinderroute

Loop met je kinderen een route door de binnenstad en bezoek spannende verhalen! Theatergroep Jut&Jul speelt Assepoester door de ogen van de stiefzussen, een interactief hoorspel vol fantastische belevenissen door de muzikale vertelzusjes Anne en Lieke van der Vegt en het oud-Lapse volksverhaal Tjiep door gitarist-verteller Marin Millenaar.

 

 

Internationale vertelroutes

Er zijn drie verschillende internationale vertelroutes. Vertellers uit Zweden, Schotland, Engeland, België en Nederland laten het achterste van hun tong zien in verhalen over wijsheid&schoonheid, verleiding en bitterzoete liefde. Dit is tegelijk een mooie proeverij voor hun grotere voorstellingen. Kijk in het programma!

 

Echt-gebeurd route

Een bijzondere reis langs waargebeurd en uit het leven gegrepen. Ontmoet levenskunstenaars die je een kijkje gunnen in de manier waarop zij hun leven leven en de manier waarop zij vorm geven aan hun belevenissen. Van de compromisloze liedjesmaker Fay Lovski tot de in een camper wonende en podcastende Daphne Gakes, de worstelende theatermaker Nannette Poortinga en de ‘Tweezaamheid’ van dansgezelschap Vuur&Vlam.

 

Muziek route

Meer info vind u hier later

 

 

STORYTELLING

STRAATTHEATER

MUZIEK

WORKSHOPS

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle