MIDWINTERSPOOKTOCHT (12+)

Bloody Mary, Bloody Mary, Bloody Mary… Tijdens midwinter is de binnenstad van Zwolle voor niemand veilig. De geest van Bloody Mary doolt door de straten. Deze spooktocht wordt begeleid door een verhalenverteller, die het publiek meeneemt langs voorstellingen in donkere gangen en afgelegen stegen…

lot of toeval? (16+)

Een begeleide theaterroute met vier voorstellingen, voor volwassenen. Naast de verrassende voorstellingen zul je ook gegrepen worden door de interessante locaties waar de voorstellingen gespeeld worden. 
Toeval bestaat niet. Je lot staat geschreven in de sterren. Toch? Nee! Lot, lot, lot… hèt lot bestaat niet. Toeval bepaalt de loop der dingen! 

 

KINDERROUTE (4-12 jaar)

Een route langs drie interactieve voorstellingen van wereldberoemde verhalen, speciaal voor kinderen. 

MUZIEKROUTE

Muzikaal gezien wordt het festival een walhalla van herkenning met alleen maar korte tribute-concerten aan de groten der aarde. Elke dag kun je een muziekroute lopen langs vier tributes.

BITTERZOET / BITTER SWEET

"Want als er zoet is, zal er bitter zijn. Als er bitter is, zal het zoete zichtbaarder zijn." 
"Het zoet is zoeter dan honing, wanneer het bitter is bitterder dan gal. Het bitter is bitterder dan gal, wanneer het zoet zoeter is dan honing." 
Zwolle Unlimited 2019 verbindt zich aan het nationale jaarthema ‘Rembrandt & de Gouden Eeuw’, maar geeft daar haar eigen draai aan. De Gouden Eeuw (ca. 1600-1700) als hedendaags voorbeeld voor bitter en zoet in de wereld. De helden die wij kennen uit de geschiedenisboeken, de grote overwinningen, onze straatnamen; al die rijkdom en weelde. Maar al dat zoet had een keerzijde. Een keerzijde die vaak nog onderbelicht is. Zo is het vandaag de dag nog steeds in de wereld. Hoe is de macht verdeeld? Wie zijn de veranderaars? Wie krijgt bitter, wie krijgt zoet? 
Zwolle Unlimited programmeert nationale en internationale artiesten: verhalenvertellers, straattheaterartiesten, muzikanten en spoken word-artiesten. Zij pakken de medaille en bekijken hem van beide kanten. Zij vertellen het verhaal van de wereld, dicht op de huid: bitter en zoet, zoet en bitter. 

Zwolle Unlimited kan niet anders dan vanuit het landelijke thema ook een koppeling maken met ónze gouden eeuw in Zwolle: de Hanzetijd (ca. 1350-1650). Ook met dit subthema gaan onze artiesten aan het werk.