HOME | WBVF  | ROUTES | KINDERROUTE

KINDERROUTE | 4 TOT 12 JAAR

In het weekend voor Kerstmis zien wereldberoemde verhalen opnieuw het levenslicht tegen het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad. Theater, muziek, storytelling en visual art zijn de disciplines.

Een tocht langs drie ontroerende sprookjes. Het Ezeltje; over de prins die geboren wordt als ezeltje, maar toch het hart verovert van een prinses. Barbara Raap kruipt in de huid van het ezeltje en zet samen met een levensechte pop een ontroerend personage neer. Het geheime verhaal De penseel van de nachtburgemeester, dat kunstenaar Jeroen van Doornik vertelt met zijn kwast. Raad jij welk sprookje hij tijdens deze tocht schildert? En een theatraal gespeelde Alleen op de wereld door Jules van Rijn. Over het jongetje Rémi, dat met de oude Vitalis, drie honden en een aapje dwars door Frankrijk reist, en keer op keer alles verliest, maar standvastig op zoek blijft naar geluk.  

Het Ezeltje | Alle leeftijden

Barbara Raap & Noémi Wiekeraad

“Mijn kind, een ezeltje?!” De koningin is wanhopig. De koning en zij hebben jarenlang gebeden om een kind. Maar nu blijkt het pasgeboren prinsje een ezeltje te zijn! Een levensechte pop van een ezeltje speelt de hoofdrol in dit sprookje van Grimm. Twee jonge theatermakers wekken het oude verhaal tot leven. Barbara Raap vertelt het verhaal en poppenspeelster Noémi Wiekeraad zet een ontroerend ezeltje neer. 

Nog geheim | Alle leeftijden

Jeroen van Doornik

Op vier verschillende ezels schildert Jeroen van Doornik in korte tijd vier afbeeldingen. Niemand ziet wat hij nu eigenlijk maakt. Met zijn trefzekere penseel daagt hij zijn publiek uit, te blijven raden welk beroemde sprookje hij schildert. Deze Zwolse nachtburgemeester en visual artist laat de toeschouwer tot op het laatste moment in het ongewisse.

Alleen op de wereld | 4+

Jules van Rijn met pianist Stefan Bos

Jules van Rijn voelde als klein jongetje zo mee met Rémi, die als kind te vondeling wordt gelegd en de één na de andere vriend verliest, maar toch steeds het geluk weer vindt. Rémi zwerft met zijn oude vriend Vitalis, diens drie honden en een aapje door Frankrijk. Laat je ontroeren door deze muzikale vertelling over een jonge jongen, op zoek naar familie en vriendschap.