HOME | WBVF  | ROUTES | TOEVAL OF LOT ROUTE

TOEVAL OF LOT ROUTE | 16+

In het weekend voor Kerstmis zien wereldberoemde verhalen opnieuw het levenslicht tegen het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad. Theater, muziek, storytelling en visual art zijn de disciplines.

Toeval bestaat niet. Je lot staat geschreven in de sterren. Toch? Nee! Lot, lot, lot… hèt lot bestaat niet. Toeval bepaalt de loop der dingen! Laat je leiden door deze vier makers. Theater Nora maakte een eigenzinnige en hilarische bewerking van het wereldberoemde gedicht De tuinman en de dood. We reizen met Theater de Makkers om de wereld in 80 dagen, maar hoe kom je thuis na zo’n reis? En wat is de vindplaats van het geluk? Toos Ligtenberg vertelt het u in De Alchemist e.a. En Elisabeth Daniel verhaalt over Haddassah, een jong, joods weesmeisje dat als koningin Esther een onverwachte heldin wordt en haar volk van de ondergang redt.

De tuinman en de dood | 12+

Theater Nora

Jos Vivens, voorzitter van de Bond tegen de Dood, wil dat het gedicht ‘De tuinman en de dood’ verboden wordt. In een spoedvergadering ontspint hij zijn plan. Het lot van de interim-penningmeester lijkt echter aanleiding voor onomkeerbare veranderingen in deze obscure organisatie. Houdt Jos de boel bij elkaar?

Esther | 14+

Elisabeth Daniel

Als jong, joods weesmeisje komt Hadassah in het Perzische Rijk terecht. Door een bizarre samenloop van omstandigheden wordt zij als undercover joodse de nieuwe koningin van het rijk. Singer-songwriter Elisabeth Daniel brengt dit spannende, eeuwenoude verhaal weer tot leven en schetst hoe Esther een onverwachte heldin wordt. Met een vette knipoog naar #metoo.

De Alchemist e.a. | 10+

Toos Ligtenberg

De zoektocht naar geluk is een reis die ieder mens op zijn eigen manier maakt. De vindplaats is volgens De Alchemist voor iedereen hetzelfde. Het verhaal wordt in vele culturen verteld, met steeds andere hoofdpersonen maar altijd met dezelfde vindplaats. Theatermaakster en zangeres Toos Ligtenberg maakt met liedjes, storytelling en improvisatie een geheel nieuwe versie van dit bekende, betekenisvolle verhaal. 

Reis om de wereld in 80 dagen | 8+

Theater de Makkers

We kennen het verhaal van Phileas Fogg, die wedt dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. We zien hem op het moment van terugkomst. Want hoe hoe kom je terug van zo’n reis? Wat maak je mee? En… wat dóe je daarmee? De Makkers schakelen tussen de reis van Fogg en de reiziger van nu.