Smulerf

Hart van het festival op het Broerenkerkplein. Een sfeervol historisch pleintje waar het heerlijk zitten is met een hapje en een drankje. Onder het genot van hartbrekend mooie concerten en zenuwslopende straattheateracrobatiek. Vuurtjes en gezelligheid.

Het perfecte uitje is een combinatie van kunst, cultuur, gezelligheid en heerlijk eten. En een vuurtje. Aan onze bar op het Smulerf heb je keuze uit diverse wijnen, een aantal speciaalbieren en kun je ook gewoon een goede bak koffie bestellen. De drankjes worden geschonken door onze vrijwilligersbrigade, die te weinig lof krijgt maar bij deze een applausje verdient voor alle hulp die ze belangeloos biedt om ons evenement tot een succes te maken.
Het Smulerf is het kloppend hart van festival Zwolle Unlimited. Met een podium voor concerten en een tribune voor adembenemend internationaal straattheater is je weekendje uit compleet. Samen dansen, mee-griezelen, ontroerd worden; hier ontmoet je gelijkgestemde cultuur- en kunstliefhebbers, muziekgekken of gewoon liefhebbers van een lekker muziekje, goed eten en een prettig gesprek. Hier rust je uit na een voorstelling of stippel je je programma uit voor de shows of theaterroutes waar je nog heen wilt.

Dit is de mooiste kant van de binnenstad van Zwolle. De historische Thorbeckegracht stroomt langs het Smulerf en grenzend aan dit festivalterrein staan zowel de oude librije van het voormalige klooster als de boekenkerk en een oude verdedigingstoren, nu café.

Schoonheid voor het oog, voor het hart én voor de mond gaan op het Smulerf hand-in-hand. Uit eten op een festivalterrein. Het kan! De koks bereiden voor jou handgevormde steenovenpizza’s, Armeense cuisine, vegetarische gerechten met producten van lokale boeren, geweldige Vlaamse handgemaakte patatten en onvervalste Franse crèpes en wafels. De avond eindigt steevast rond het kampvuurtje. Samen nog even napraten of zingen. Het kan allemaal op Zwolle Unlimited!  

Impressie Smulerf

STORYTELLING

STRAATTHEATER

MUZIEK

ROUTES

WORKSHOPS

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle