Forest Voices, Van der Capellen tent, vrijdag, 20.30 uur
Seasons, fruits and seeds, Van der Capellen tent, vrijdag 21.30 uur

Forest Voices (Engelstalig)
Er is een weg het bos ín, maar is er ook een weg naar buiten? Hoe zal deze reis eindigen en wat kunnen we leren van het bos terwijl we onderweg zijn? Dit verhaal werd vers gemaakt tijdens het Zagreb Festival een week eerder.

Seasons, fruits and seeds (Engelstalig)
A selectie van verhalen. Kunnen aardbeien groeien onder sneeuw en ijs in wintertijd? Kan de ontdekking van die aardbeien een relatie redden? Hoe kan het planten van zaadjes bepalen wie de nieuwe koning of koningin moet worden? Hoe kan een simpele grasmaaier vrede bewerkstellingen tussen twee gezworen vijanden?

“Wanneer deze man vertelt, is de ruimte vol van liefde.” Roy Gal-Or, verteller en mede-oprichter van de internationale vertelschool Emerson College in Engeland.

Martin Manasse
Deze Engelsmanr was 56 jaar oud toen hij het verhalenvertellen leerde kennen en zijn leven veranderde compleet. Hij had altijd verhalen verteld via zijn muziek, zijn hoofdinstrument was de hobo, en de piano. Het verhalenvertellen bracht hem in een nieuwe wereld vol verwondering. “En hier ben ik, vierentwintig jaar later en 80 jaar oud. Ik vertel nog steeds met niet aflatend enthousiasme aan elk publiek dat mij wil horen. Elke luisteraar vindt weer een andere schat in mijn vertellingen. Ik hou van al mijn verhalen en ik geniet ervan, ze voor het voetlicht te brengen.”