Voorstellingen 

Oedjat, het vliegende oog: Vertelacademie tent vrijdag 31 mei 19:30 – 20:30
Huiveringwekkende Horror: Vertelacademie tent zaterdag 1 juni 22:15 – 23:00
Spelen met taal op het podium: Statenzaal (kamer CDK) zaterdag 1 juni 16:00 

Toevoegen aan winkelwagen


Het wonderlijke verhaal van Oedjat, het vliegende oog (volw en 12+)

Atoem haalde zijn oog uit zijn kas, toverde er vleugels aan en zei: “Vlieg, zoek mijn kinderen!”. Het oog vloog weg. Atoem ging zitten en huilde. En overal waar zijn tranen de grond raakten, kwamen de mensen tevoorschijn. Dit is het Egyptische verhaal van de schepping, van het ontstaan van de aarde, de goden en de mensen. Het oog van Atoem vliegt door dit wonderlijke verhaal. En na het verhaal vliegt het verder, tot op de dag van vandaag. (voor de hoed)

Huiveringwekkende Horror (volw, 16+) 

Besluit de avond met rauwe ellende, wurgende angst en pure walging. Valt er ook nog wat te lachen? Misschien, als je een ziek gevoel voor humor hebt, of houdt van leedvermaak. Beleef een reeks griezelverhalen waarin de subtiliteit ver te zoeken is. Wandel daarna over het pikdonkere festivalterrein en door de verlaten straten van de stad terug naar je slaapadres. Als je dan nog kunt slapen…. Zaterdagavond door Paul Groos. Vrijdagavond door Raymond den Boestert en Gerard Jellema. (voor de hoed)

Workshop Spelen met taal op het podium 
voor boeiends kun je allemaal doen met je taal op het podium? Bedenk je het ter plekke of ben je goed voorbereid? Spelen met taal: dichters doen niet anders. Maar ook in vertelproza kan er van alles. In deze workshop oefenen we met aardige allitteraties, toffe trikolons en krachtige climaxen. Het gaat over rijm en ritme, antithese en paradox, parallellie en chiasme. Laat je niet afschrikken door de moeilijke termen, die zijn niet belangrijk. Spelen wel! Vooral met taal. Voor vertellers en schrijvers met enige ervaring. (tickets). 

Paul Groos

Hij houdt van oude verhalen. Verhalen die al lang meegaan. Waarvan door elke generatie opnieuw een eigen versie wordt verteld. Op zijn repertoire staan veel van zulke verhalen: mythen, sprookjes, fabels, legenden. Sommige zijn zeker 5000 jaar oud.