HOME | WBVF | LOSSE VOORSTELLINGEN

LOSSE VOORSTELLINGEN

Aanbieding: Voorverkoop tot 10 december, voor de prijs van €5,00

Daarna worden de kaarten € 10.00

In het weekend voor Kerstmis zien wereldberoemde verhalen opnieuw het levenslicht tegen het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad. Theater, muziek, storytelling en visual art zijn de disciplines.

Je eigen route (let op leeftijden)

Kies uit zeventien voorstellingen en stel je eigen route samen. Op hele en halve uren in de binnenstad van Zwolle. Een greep uit de voorstellingen: een vuurshow van St. Michaël en de draak, een muzikale Berlin Novels, een gedanste versie van de Rode schoentjes, De drie biggetjes in een storytellingperformance met innovatieve muziektechnologie en het scheppingsverhaal vanuit de vrouw bezien. En nog veel meer!  

Kijkersfile | 8+

Collectief 33 1/3

We reizen langs de rand van een cirkel tot aan de oever van een rivier waar we de universele indiaan ontmoeten. Een vertelling over heimwee naar een plek waar je nooit eerder was.

In een associatieve performance die voor het grootste gedeelte uit projectie bestaat stellen Jules van Hulst en Douwe Dijkstra van Collectief 33 1/3 zichzelf de vraag: Waar hoor ik bij?

Sint Michaël en de draak | Alle leeftijden

JP de Kam 

Een vuurspuwende draak in een show van stuntman en vuurartiest JP de Kam. Een eigentijdse bewerking van hét verhaal van Zwolle. Sint Michaël is de beschermheilige van de stad. Het verhaal gaat, dat hij de draak uit de hemel verjaagde. Als je goed kijkt, zie je hem hoog op de Grote Kerk nog staan, met de verslagen draak aan zijn voeten.

Rembrandt | 12+

Hilke ten Duis  

In 1606 wordt in Leiden een jongen geboren met een grote droom: kunstschilder worden. Hij heeft het talent ervoor, en de ambities…. Verteller en theatermaker Hilke ten Duis duikt in de zelfkant van de Gouden Eeuw en schetst Rembrandts leven zoals het ook had kunnen zijn. De eeuw met de zwarte randen, waarin je lot levensbepalend kon zijn en waarin je alle kracht nodig had om je eigen weg te kiezen. 

Het verhaal van Tareq | 6+

Het Medan Trio ft. Timon Vader 

Het verhaal dat het Medan Trio u gaat vertellen, zal u niet kennen. Toch bent u ermee in aanraking gekomen. Dit is het verhaal van Tareq. Zijn verhaal is het verhaal van miljoenen anderen in de wereld: het wereldberoemde verhaal van de vluchteling. Aan de hand van gesprekken die de leden van het Medan Trio en Timon Vader met Tareq voerden, maakten zij een voorstelling vol muziek, illustratie en animatie.

Je Moeder! (Romeo & Julia) | 12+

Theatergroep Jut&Jul

Wat is Peppie zonder Kokkie? Wat is Jut zonder Jul? Wat is Romy zonder Julia? Hun moeders liggen al jaren in de loopgraven om hun ruzie uit te vechten. Overwint de liefde? Of zal haat deze meiden altijd blijven achtervolgen? In deze moderne bewerking volg je twee jonge meiden die elkaar én zichzelf tegenkomen in liefde en eenzaamheid. Julia is een lief, emotioneel meisje dat worstelt met de zin van het leven. Romy is een zelfstandige harde werker. Zij laat Julia anders kijken naar de wereld om hen heen. 

Arianna a Naxos | 8+

Eline Visscher 

Het dramatische gezongen verhaal van de Kretenzische prinses Arianna, die door haar geliefde Theseus wordt achtergelaten op het eiland Naxos. Haar emoties gaan van diepe ontreddering tot sprankjes hoop. Deze klassieke compositie van Franz Joseph Haydn wordt gezongen en gespeeld door zangeres Eline Visscher en pianist Jorrick Simmes, tot en met de dramatische, gedenkwaardige woede-aria aan toe.

Icarus | 8+

Elize Kuiper 

Ole droomt ervan, in het Guinness Book of Records te komen. Hij wil de beste zijn. Het liefste in alles, maar in één ding is ook goed. Icarus staat al in het Guinness Book of Records. Icarus heeft veel vrienden, haalt hoge cijfers en hij wint altijd met spelletjes. Daarom gaat Ole zijn eigen record vestigen: zo snel mogelijk touwtje springen in één minuut, op één been, terwijl hij ‘I will always love you’ zingt. Maar dan komt hij erachter dat hij kan vliegen….

Over hoogmoed, over iets niet kunnen, over iemand willen zijn.

De Rode Schoentjes | Alle leeftijden

DIFF Dance Centre   

Een zestal ijdele meisjes kiest rode dansschoentjes uit. Maar de schoentjes dansen wat ze willen, en trekken zich niets aan van de draagsters. Ze dansen hun voeten stuk. De schoentjes dansen maar door! Wat nu?! Is er iemand in de buurt die te hulp kan schieten en ze uit kan trekken? Het beroemde sprookje van Hans Christiaan Andersen in moderne dans gevat.

De drie biggetjes | 10+

Mariange Schilham & Protoon Music

Innovatieve muziektechnologie gecombineerd met storytelling. Mariange Schilham vertelt, begeleid door de Protoon Music BOX, het verhaal van de drie biggetjes. De biggetjes worden door hun moeder de wereld ingestuurd om een een groot, sterk huis te bouwen. De wolf heeft echter wel zin in een lekker hapje en opent de jacht… Spannende, verbazingwekkende vertelling waarbij het publiek een speciale rol speelt. Een unieke kans om de nieuwste muziektechnologie mee te maken!

Midsummer night’s dream | 12+

Jeugdtheaterschool Zwolle 

Vier jonge geliefden en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan; feeën, ezelskoppen en misverstanden. Deze komedie is één van de meest verwarrende stukken die Shakespeare ooit schreef. “So What!”, dachten de acteurs en actrices van de Jeugdtheaterschool Zwolle (JTS). Ooit werd het stuk gespeeld tussen mee-schreeuwend publiek, prostituees en gokkers. Vanwege de veiligheid en algehele wetgeving brengt JTS niet alle elementen terug… Mee-schreeuwen zal het publiek echter wel!   

De voorstelling maakt deel uit van Shakespeare Six Ways, die vanaf april te zien is.

Alice in Wonderland | 12+

B-united van Dansschool Bruinewoud 

Een gedanste versie van het moderne sprookje Alice in Wonderland. Tijdens een picknick gaat Alice een wit konijn achterna zijn hol in, en belandt in Wonderland. Daar ontmoet ze vele merkwaardige figuren, zoals de Cheshire Cat, de Mad Hatter en de wrede Hartenkoningin. Deze personages hebben elk hun eigen dansstijl.

Roodkapje | 8+

The Alluring Ajettes

Close harmony, een fikse dosis humor, een snufje zwartgalligheid en een eetlepel jazz…komt dat zien! Roodkapje bakt ze bruin. Logisch dat ze zich dit keer niet laat kisten. Bang voor de boze wolf? Echt niet! Ze lijkt misschien een beetje naïef en een tikje onschuldig, maar vergis je niet. De zangeressen van The Alluring Ajettes laten in deze voorstelling weer zien dat ze naast hun prachtige samenzang nog meer in huis hebben.

Und jetzt …. Kabarettttt! | 16+

Annemiek van Bussel en Erik Raayman

Word je beroemd en rijk met je geleende bontjas? Of slijt je je dagen in een aftands cabaret en een schamele huurkamer drie hoog achter? In het vooroorlogse Berlijn van 1928 is alles nog mogelijk. Zangeres Annemiek van Bussel en gitarist Erik Raayman nemen je mee in een lichtvoetige, muzikale voorstelling over de wereld achter de film Cabaret en het boek The Berlin Novels van Christopher Isherwood. Een wereld waarin niemand hoeft te zijn wie hij werkelijk is. Und jetzt… Kabarettttt!

De toren van Babel | 16+

Silas Neumann

Eerst was er een toren. Toen was er verwarring. En daarna was er het verhaal van de toren. Nee. Eerst was er verwarring. Daarom kwam er het verhaal van de toren. Maar…als er verwarring was, dan was er geen verhaal. Te veel verwarring voor een verhaal. Veel culturen hebben hun eigen ‘toren van Babel’. In visual art en projectie maakt theatermaker en performer Silas Neumann samen met de toeschouwers een reconstructie van dit Bijbelse 9/11.

Het scheppingsverhaal | 14+

Rosalie Anne

Zij schonk Eva een man, zette een zoon op aarde, is dag en nacht aan het werk en moet ook nog eens voor het huishouden zorgen. Ze is het zat om elke keer te moeten uitleggen dat er geen God de vader bestaat, zelfs aan haar enige zoon. Een monoloog van God aan diegene die luisteren. Actrice Rosalie Anne maakte een theaterbewerking van de tekst Mrs. God van Daphne de Bruin. 

Lorelei | 8+

Marthe van Bronkhorst 

Pirates of the Caribbean meets de Kleine Zeemeermin. Schepen die stukslaan. Overstromingen. Extreme droogte. Het klimaat verandert. Wat is er aan de hand? De nimf is boos. Lorelei, de boze nimf, dook al op in het oude Griekenland (Odysseus en de nimfen), Duitsland (de Lorelei) en Ameland (Ritksemooi). Vroeger leefden er nog waternimfen op eilanden en bij rivieren. Ze verdwenen toen er schepen met motoren kwamen. Eén nimf, Lorelei, kan geen afscheid nemen.  Ze zingt. En neemt wraak.

Lilith’s Lucifer | 12+

Miriam Voortman

“Mijn naam is Lilith. Ik woon in de hel en het is er zo slecht nog niet. Kom een keertje langs voor een kopje thee en een psychologische marteling.” Vertelster, zangeres en pianiste Miriam Voortman blaast het verhaal van Lucifer nieuw leven in in deze muzikale solovoorstelling en beantwoordt vragen die u nooit gesteld heeft. Wie was Lucifer toen? En wie is hij nu? Tragisch, luguber, soms komisch en zeker duister; ontroerend en om te huiveren tegelijk.

Blauwbaard | 8+

Opus Personae 

‘’Je mag met deze sleutels alle kamers openen, ze liggen vol juwelen, kluizen vol geld en de rijkst geweven tapijten. Alleen deze kleine sleutel, van de kamer achterin de hal, die mag je niet gebruiken.’’ Brandend van nieuwsgierigheid opent de jonge bruid van Blauwbaard toch die deur. De kleine sleutel blijft met bloed besmeurd, hoe ze ook poetst. Het enige wat de woedende Blauwbaard zijn bruid nog gunt, is een paar minuten om zich te verzoenen met haar naderende  dood. Een productie i.s.m. Theater Young Ones.

Kaartverkoop losse voorstellingen

Kaarten voor de losse voorstellingen kosten € 5,- per persoon exclusief transactiekosten van € 0,35.
Met deze kaart kunt u de gehele dag langs de verschillende voorstellingen. Naast deze kaart betaald u nog een bedrag aan de artiest zelf. Dit is op basis van waardebepaling achteraf. U bepaalt wat u voor de voorstelling wil geven, niets meer en niets minder.

Zaterdag 22 december (Nog 917 beschikbaar)
Soort ticket Prijs Aantal Winkelwagen
LOSSE VOORSTELLINGEN Zaterdag 22 december €10
Toevoegen aan winkelwagen.
 
 
Zondag 23 december (Nog 963 beschikbaar)
Soort ticket Prijs Aantal Winkelwagen
LOSSE VOORSTELLINGEN Zondag 23 december €10
Toevoegen aan winkelwagen.