HOME | FESTIVALS | WINTERWARMTE

WINTERWARMTE

WinterWarmte Festivalterrein


20 tot en met 24 december

Festivalterrein WinterWarmte vormt het hart van de WintersZwolle Festivalweken. WinterWarmte is te vinden op het Grote Kerkplein. Hier is het heerlijk toeven met live-muziek, kindervertellers op de middag, vuurtjes, chocomel-keuzemenu, lekker hapjes en glühwein. WinterWarmte is de vertrekplek en aankomstlocatie van de Midwinterspooktocht en de Wereldberoemde Verhalenroutes. Publiek kan elkaar hier ontmoeten voorafgaand en na afloop van het bezoek aan de vele evenementen in de Zwolse binnenstad. WinterWarmte heeft een eigen gratis toegankelijk muziekprogramma en kinder-vertelprogramma.

WinterWarmte striptekeningenexpositie


Achttien striptekeningen van de verhalen die opgevoerd worden tijdens het Wereldberoemde verhalenfestival staan op reuzenpanelen tentoongesteld op WinterWarmte. Ze zijn getekend door studenten van de opleiding Comic Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

WinterWarmte vertelmiddagen

Jonge vertellers van de Van der Capellen Scholengemeenschap vertellen verhalen voor kinderen. Op de zondagmiddag is er aan de Luttekestraat ook nog een sfeervolle kerstmarkt. Er komen diverse verrassingsacts voorbij

WINTERWARMTE PROGRAMMA

Voorstellingen zaterdag 21 december

The RaptorZ

16.00-20.00 uur

Muzikaal vakmanschap van drie ervaren broeders waar de vuigheid vanaf spat. The RaptorZ spelen een knetterende mix van rock’n roll, rock-a-billy en surf, waarbij de muzikale randjes van dit spectrum regelmatig worden opgezocht. Naast het spelen van eigen werk wordt een verassende cover niet geschuwd.  Caspar Boelens (gitaar en zang), Jeroen van Halem (contrabas en zang) en Arvid Jeuring (drums en achtergrondzang).

Trio Concordia
20.00-00.00 uur

Gewapend met accordeon, contrabas, gitaar, banjo en mandoline doet Trio Concordia een greep in het onmetelijke repertoire van mooie jaren tachtigliedjes in deze wereld. Met hun akoestische instrumenten zetten ze hits uit het synthesizer-tijdperk naar hun eigen grijpgrage handen en strotten. Micha Baksteen (contrabas, zang, kazoo, basdrum), Elco Stalknecht (accordeon, zang, piano/accordeon, voet-hi-hat) Peter Dees (gitaar, banjo, mandoline, zang).

Voorstellingen zondag 22 december

MISK

16.00-20.00 uur 

MISK staat voor soulvolle ‘guilty pleasures’. Met driestemmige zang, elektrische en akoestische gitaren, synthesizer en een loopstation geven Cynthia Strikkers, Zoë van Harskamp en Butet Tamba elk nummer een eigen karakter.

The Cowpokes
20.00 – 23.00 uur

Traditionele Amerikaanse folk, old-time country en bluegrass door Charly Jansen (mandoline en zang), Edwin Herkert (banjo en zang) en Peter Noppen (gitaar en zang). Op hun eigen oorspronkelijke wijze vertolken ze prachtige meerstemmige traditionals, veelal met Ierse invloeden. The Cowpokes gooiden hoge ogen bij Holland’s Got Talent in 2019 en ze stonden onder meer op Muddy Roots Europe (BE), De Zwarte Cross, EWOB Bluegrass en Mañana Mañana.

Voorstellingen maandag 23 december

Huub & Henk

16.00-20.00 uur

Huub & Henk zijn twee muzikanten die hun mannetjes staan als het gaat om unplugged rock’n’roll. Van minidisks of andere elektronische hulpmiddelen willen ze niks weten. Deze échte kerels brengen een heftige portie pop, rock en evergreens, louter met gitaren en zang. Huub & Henk bestaat uit Toon van den Berg en Hans van Sambeek. Ze putten uit het repertoire van de fifties tot en met de eighties. Maar als u het lief vraagt, doen ze ook verzoekjes.

Harvest

20.00-23.00 uur

Al meer dan 25 jaar spelen de mannen van Harvest liedjes uit honderd jaar popmuziek; meerstemmig, akoestisch en multi-instrumentaal. Ze spelen alleen wat ze leuk vinden. Van Neil Young, Hank Williams en Los Lobos tot Raymond van ’t Groenewoud, Stealers Wheel, Hans Bouwens, de Stones en Bob Dylan. Albert Bartelds (zang, gitaar, mandoline), Peter Dees (zang, gitaar, banjo) Jeroen van Halem (zang, slappe bas), Wim Holsappel (zang, gitaar), Rick Mensink (drums, percussie, (neus)fluit), Elco Stalknecht (zang, piano, accordeon).

Voorstellingen dinsdag 24 december

Kerstival

16.00-20.00 uur

3 bands i.s.m. Kerstival HESZ

De Zaak

20.00-23.00 uur

Met een smakelijke balans tussen stevige rock ’n roll, lekkere jazz en frisse popliedjes spelen de jongens van De Zaak elke voet van de vloer. Authentiek, charmant en übermuzikaal. De Zaak is een band van energieke muzikanten en beste vrienden. Jonge boeven in de beste vorm van hun leven.