Workshops

Laat je inspireren door ervaren vertellers en schrijvers! Dagelijks zijn er meerdere workshops te volgen voor beginners en gevorderden. Van een goed verhaal leren vertellen of schrijven tot cross cultural storytelling en spelen met taal op het podium. Van het afschudden van je clichés en het inzetten van je lichaamstaal tot een levensechte dialoog leren schrijven of het opzetten van de complete verhaallijn van je toekomstige boek. Bekijk hieronder welke workshops je kunt volgen en reserveer alvast je plek.  

De Workshopdriedaagse is een initiatief van Productiehuis De Verhalenboot. Hiervoor werkt zij samen met Schrijversvakschool Groningen-Noord/Nederland en De Vertelacademie Nederland/België. Heb je na de Workshopdriedaagse de smaak te pakken? Kijk op de website van Productiehuis De Verhalenboot welke cursussen en opleidingen komend seizoen in Zwolle te volgen zijn.

TIP: vrijdagavond en zaterdagavond kun je van 22.00 tot 24.00 uur je eigen verhaal, lied of gedicht ten gehore brengen tijdens de Ceilidh, een open podium in de Grote Vertelpiste. 

Locatie alle workshops: De Statenzaal, Diezerstraat 80 Zwolle

Geschikt voor: volwassenen en jongeren vanaf minimaal 16 jaar oud 

Duur workshops: 2,5 uur

Prijs: €45,00 per workshop

 

Herken de kansen in jouw verhaal (plotting)

Je hebt een idee voor een verhaal. Of je hebt nog geen idee voor een verhaal. In beide gevallen ga je in deze workshop via schrijfopdrachten op zoek naar de plot en kom je tot een bruikbare verhaallijn.

Je schrijft de openingsscène. En daarna is het zaak om de onbenutte mogelijkheden te herkennen in je tekst. Herschrijven heeft pas zin als je die kansen weet te gebruiken. Dat betekent in de eerste plaats: heel goed lezen. Zoveel techniek in één workshop: het resultaat is dat je verhaal aan gelaagdheid wint. Voor schrijvers met enige ervaring.

Tijd: zondag 14:30 in de Statenzaal

Cross cultural storytelling

Verhalen overstijgen doorgaans de verschillen tussen culturen, maar vandaag de dag kan het vertellen van verhalen uit andere culturen ook moeilijkheden geven. De Schots-Keniaanse verteller Mara Menzies reist de hele wereld over en gebruikt haar ervaring in cross-cultureel vertellen om samen met de deelnemers te onderzoeken hoe we als vertellers moeten navigeren in dat almaar grimmiger wordende landschap. In deze interactieve workshop hervertellen we verhalen uit allerlei culturen en onderzoeken we hoe ánders ze worden verteld en ontvangen door mensen met verschillende achtergronden. We kijken hoe verhalen veranderen en zich aanpassen wanneer ze reizen en we experimenteren met verschillende manieren om een verhaal authentiek te maken. Geschikt voor vertellers met enige ervaring.

Tijd: zondag 14:30 in de Statenzaal

Een goed verhaal schrijven

Wil je (beter) proza schrijven? Schrijf je voor je werk? Voor de krant? Wat maakt dat de lezers aan jouw verhaal gekluisterd zijn? Ervaar wat een goede schrijftechniek kan doen met de aandacht van je lezer, je beeldenrijkdom en je echtheid als schrijver. Om goed te schrijven heb je talent nodig en om je talent te ontwikkelen heb je techniek nodig. Zet je eerste of tweede schreden op het schrijverspad en ontdek aan de hand van een aantal specifieke schrijfopdrachten hoe je verhaal aan kracht kan winnen.

Tijd: vrijdag 19.00 uur in de Statenzaal

STORYTELLING

STRAATTHEATER

MUZIEK

ROUTES

Contact

Adres

Postadres Zwolle Unlimited (De Verhalenboot)

Pletterstraat 20
8011VG Zwolle